22.2 C
Zrenjanin
26.05.2024.
Naslovna stranicaZabavaZanimljivo10 edukativnih sajtova sa video-igrama za decu

10 edukativnih sajtova sa video-igrama za decu

European Top 44 Airplay chart

Da li su online igre dobre za decu? Zavisi od vremena koje troše na njih i vrste igara koje igraju. A treba i odrediti vreme koje vaša deca mogu svakodnevno provoditi na onlajn igrama i pobrinuti se da igraju igre koje su za njih bezbedne. Nije ni loše imati ih pri ruci kada se ide na neki duži put. Pa, gde možete pronaći takve igre koje su sigurne za decu? KlikFM deli neke od najboljih stranih veb lokacija za onlajn igre za aktivnu zabavu prema uzrastu deteta.

ABCYA

10 edukativnih sajtova - ABCYa!

Ovaj portal za onlajn igre fokusira se na poboljšanje detetovog znanja o slovima i brojevima. Postoje i igre za promociju razumevanja kalendara, kompjutera, zastava različitih zemalja itd. Postoje pojedinačni odeljci za decu različitih razreda. Generalno, dobra veb lokacija za obrazovne igre na netu za decu.

Arcademics

10 edukativnih sajtova - Arcademics

Igre olakšavaju učenje bilo koje školske teme. Arcademics nudi nekoliko mrežnih matematičkih igara za decu i abeceda. Dizajn svake igre je jednostavan. Ako nameravate da svoje dete učinite zabavnim, tada je ovu veb stranicu zaista vredno pogledati.

Nick Junior

10 edukativnih sajtova - Nick Junior

Igre prikazuju nekoliko popularnih animiranih likova koje vidite na kanalu Nikelodion. Većina igara ima jednostavne zadatke i privlači mlađu decu koja su tek krenula u školu. Ako imate obožavaoca „Patrolnih šapa“, „Plavkinih zagonetki“, „Blejza“ ili „Malih gupija“, verujemo da će se sigurno zabaviti i usput naučiti nešto.

Prongo Games

10 edukativnih sajtova - Prongo games

Ovde ćete naći puno matematičkih igara za decu. Postoje i igre bojenja i podudaranja. Dizajn igara je jednostavan, a većina igara ima vremensko ograničenje za koliko moraju da se ispune zadaci, što dodaje na izazovu, ali je ipak zabavno za rešavanje.

Switch Zoo

10 edukativnih sajtova - Switch Zoo

Tematika igara su životinje. Deca treba da biraju različite vrste životinja, njihova staništa, navike ishrane i druge slične stvari. Ako vaše dete voli životinje i zoološke vrtove, ova online igra trebala bi da pruži dovoljno zabave i znanja.

Cbeebies

10 edukativnih sajtova - Ceebibies

Stranica za malce koju je razvio BBC sadrži zabavne aktivnosti i igre posebno dizajnirane za decu. Većina igara ima neki zadatak, kao što je pronalaženje odgovarajućih predmeta, sastavljanja slagalica itd. Igre su vrlo jednostavne, a sajt ima živopisan dizajn koji će se svideti učenicima ranih razreda.

Funbrain

10 edukativnih sajtova - Funbrain

Funbrain nudi nekoliko obrazovnih igara koje podučavaju različite teme kao što su osnove matematike i prirodne nauke. Igre su kategorisane prema njihovoj relevantnosti za ocene učenika škole. Postoji i odeljak za nastavnike koji igraju igre sa decom u učionici pa mogu postati i deo regularnih časova.

PBS Kids

10 edukativnih sajtova - PBS Kids

Neke igre imaju obrazovnu vrednost i podučavaju decu osnovnom računanju, logici, rezonovanju ili poznavanju prirode. Da, ima i „Braće Kret“. Neke uobičajene teme igrana na PBS Kids sajtu uključuju prepoznavanje oblika, raznih vrsta hrane, voća, povrća i čitanje za one naprednije.

National Geographic Kids

NatGeo Kids

Popularni naučni i prirodni kanal prenosi edukatini sadržaj svojih emisija u onlajn igre koje se fokusiraju na proširivanju znanja i učenje činjenica, baš kao što to pokazuje NatGeo. Izdvojili bismo neke igre poput iluzija koje pomažu u jačanju kognitivnih i senzornih veština deteta.

Nasa Kids Club

Nasa Kids Club

Za male ljubitelje svemira, NASA je naparavila ovaj sajte gde igre pomažu deci da shvate svemir i svemirske letelice, nauče neke zabavne činjenice i još mnogo fascinantnih stvari o onome što se nalazi izvan neba u koje gledamo svakog dana. Ako je vaše dete već ljubitelj svemira i zvezda, onda će ovde uživati u onlajn igrama.

Zvrk

Zvrk

Iako izgleda pomalo zastarelo za 2021. godinu, Zvrk.rs jedan od najboljih domaćih dečjih sajtova, a sam izgled i nije toliko čudan kada se zna da je ovaj sajt (kako oni kažu) prvi specijalizovani dečiji web sajt u Srbiji za proširivanje dečijih znanja i zabavu. Pored zabave ovaj sajt ima edukativan i informativan sadržaj prilagođen dečijim interesovanjima. Deca predškolskog i ranog školskog uzrasta mogu naći korisna obaveštenja, zanimljive zabavne i edukativnih igre, kao i veliki broj korisnih linkova, koji će možda i roditeljima biti od koristi.

Pročitajte još i 5 najboljih platformi za freelancere

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
22.2 °
19 °
51 %
7.1kmh
79 %
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
25 °