Sprema se 10. po redu horski festival „Slobodan Bursać“

Horski festival „Slobodan Bursać„, deseti po redu, održavaće se od 2. do 4. juna u Kulturnom centru Zrenjanina.

Na konferenciji za medije održanom u Kulturnom Centru, direktor festivala Vladimir Stojković najavio je nastupe 22 hora, sa više od 700 izvođača, a u pitanju su mešoviti, ženskih, muški i dečiji ansambli.

Horski festival biće svečano biti otvoren u petak, u 20:00, a sat vremena ranije, u izložbenom salonu Kulturnog centra, biće predstavljena retrospektivna izložba festivalskih plakata pod nazivom „Deset godina iza nas“.

Prvog dana festivala na programu su Dragana Kirćanski Jerinić i hor „Izvor“, zatim Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, Hor društva Slovenaca „Planika“, Hor „Jelačić“ iz Petrovaradina i Zrenjaninski kamerni hor.

Drugog dana, u subotu, nastupiće dečiji horovi od 11:00, a u večernjem terminu od 20:00 vokalni kvarteti, grupe i mešoviti horova – Dečiji hor Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Hor „Ars vocalis“ iz Beograda, Vokalni kvartet „Vita Brevis“, Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ i Vokalna skupina „BeJazzy“ iz Ljubljane.

Finale festivala je u nedelju, od 20:00 kada će nastupati Kamerni hor „Odjek“ iz Požarevca. Koncert nazvan „Jedno prošlo doba“ posvećen je kompozitoru Korneliju Bati Kovaču, a izvodiće se njegove najpopularnije numere koje su ostavile nneizbrisiv trag na regionalnoj muzičkoj sceni.