Poznat termin 37. Dana piva!

37. Dani piva

Dani piva ove godine održavaće se ove godine u nešto drugačijem terminu nego inače, od 09. do 14. avgusta, što mnogi Zrenjaninci, prošli i budući posetioci pozdravljaju, jer je poslednjih nekoliko godina primećeno da ovu manifestaciju krajem avgusta, kada se inače održava, često „zakače“ loše vremenske prilike koje upropaste barem jedan dan manifestacije.

Kako je najavljeno iz organizacionog odbora, kao i do sada, u sklopu ove manifestacije ustanove kulture prezentovaće niz kulturno-umetničke sadržaja, zanimljivu ulogu imaće i brojni sportisti, a očekuje se velik broj gostiju iz zemlje i regiona, i programi koji će se održavati na više lokacija. Tu su tradicionalno Trg slobode, Žitni i Trg dr Zorana Đinđića i cela glavna ulica, a kao i prethodnih godina organizatori će pokušati da oplemene manifestaciju uz više manjih lokacija.

„Ono što manifestaciju „Dana piva“ izdvaja od drugih su tradicija, prijateljstvo, gostoprimstvo i pozitivna energija celog grada. Manifestacija je čuvena po negovanju i uvažavanju specifičnosti naroda sa područja Banata, te postiže jedan od svojih primarnih ciljeva – multikulturalnost“ – poručuju iz OO.