Uradi sam - katalog
29.4 C
Zrenjanin
16.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnike5 najboljih platformi za onlajn kurseve

5 najboljih platformi za onlajn kurseve

Još jedan od načina zarade preko interneta su online kursevi, još uvek blaga nepoznanica u našim krajevima. Predstavljamo 5 najboljih!

European Top 44 Airplay chart

Želite da zaradite online praveći video snimke, ali ne želite da čekate da nakupite 1.000 pratilaca i 4.000 sati pregledanih video snimaka na YouTube-u kako biste mogli da uopšte aplicirate za malecni deo kolačića koji biste eventualno dobili od reklama na ovom video servisu? Imate neki talenat, veštinu ili znanje koje biste mogli nekome da prenesete, za novac? Bilo da je u pitanju slikanje, programiranje, kuvanje, stolarija, baštovanstvo, vinarstvo, zidarstvo ili šta god vam pada na pamet – platforme za online kurseve su prava stvar! U ovoj listi ćemo pregledati 5 najboljih platformi za online kurseve koje su dostupne na tržištu.

Udemi

Udemi

Ukoliko vam je najveća briga oko svega ovoga „kako da napravim kurs?“ onda će Udemi biti odličan izbor za vas. Dok mnoge druge platforme zahtevaju da imate već otvoren sajt ili portal, Udemi elminiše tu muku, pa čak – ne morate ni da tražite publiku, jer Udemi već ima veliku bazu korisnika koja samo čeka na neki dobar i zanimljiv kurs, tako da je vaša briga samo oko snimanja video snimka i pravljenja dobrog kursa.

Još bolje – ne morate da platite Udemi-u da biste otvorili nalog. To je besplatno… ali! Uvek ima neko ali kod besplatnih stvari. Udemi uzima 25%-50% vaše zarade u zavisnosti da li ste koristili ovu platformu da promovišete vaš kurs ili ne, pa bi se mogao nazvati i Uzemi 😀

Teacheable

Teachable 2

Ako su online platforme za kurseve nešto novo za vas, Teachable će biti odlično mesto, jer vas u kratkim crtama i otvoreno uvodi u svet online kurseva sa kratkim objašnjenjima kako se to radi. Dizajniran za početnike, dozvoljava vam da brzo i lako napravite svoj profil, kurs i da samo čekate da se neko upeca na ono što imate da ponudite.

Teachable

Veoma pregledan, Teachable vam daje da postavite stranice, pozdravne poruke, video snimke, čitate komentare, postavljate cene, kontrolišete grupe učenika itd.
Ukoliko baš želite da se uhvatite u koštac sa izazovima držanja kursa, Business i Pro varijante naloga nudi vam da čak izdajete i digitalni sertifikat onima koji polože vaš kurs i dodatne pogodnosti. Ima dosta učenika koji žele da imaju napismeno da su prošli kurs kod stručne osobe u određenoj veštini, pa korist može biti obostrana.

Cene: Osnovni paket $39 mesečno, Pro $119, Business $299.

LearnWords

LearnWords

Od svih na listi, LearnWords je najpovoljniji, da ne kažemo najjeftiniji, jer ipak nudi skoro sve što i ostale platforme. Ovde možete brzo da razradite svoj online kurs biznis. Postoje šabloni za pravljenje svoje stranice, bez da morate da znate neki od programa ili jezika za kodiranje, a možete čak i da ubacite animacije, pop-up poruke i razne sitnice koje će vaš kurs učiniti primamljivijim.

LearnWords 2

Što se samog kreatora kursa tiče, on je brz, laganiji za korišćenje od nekih uobičajnih programa za montažu video snimaka, a nudi i posebne in-house pogodnosti kao što su sinhornizacija transkripta, interaktivnost u video snimcima sa kojom možete da postavljate pitanja vašem učeniku na koja on mora da odgovori ako želi da se video nastavi, i što je najbolje – sve što je u ponudi možete da stavljate u video snimak na samom sajtu, bez da sve morate prvo da montirate na svom kompjuteru.

LearnWords 3

Postoje i razni dodatci za promociju vašeg kanala, kuponi za popuste na količinu kurseva, nove korisnike sajta, čak možete da od vaših učenika napravite i agente prodaje koji će vaš kurs nuditi dalje.

Cene: Starter $29 mesečno, Pro Trainer $99 mesečno, Learning Centar $199 mesečno, a za High-Volume & Corporate cena po dogovoru

Thinkific

Thinkfinc

Ako vam je potreban jednostavan softver za kurs koji vam omogućava pokretanje kursa za samo nekoliko minuta, onda sa Thinkific-om ne možete da pogrešite.

Thinkific daje svojim korisnicima pomalo od svega. Možete da kreirate kurseve na mreži koristeći funkciju prevlačenja i ispuštanja, što znači da vam nisu potrebne posebne veštine za objavljivanje i prodaju kurseva. Ova platforma takođe vam omogućava umetanje multimedijalnog sadržaja kao što su video lekcije, kvizovi, diskusija, ankete i Captivate datoteka.

Takođe ima funkcije koje poboljšavaju vaše mrežne časove kao što su privatni kursevi, preduslovi, višestruki instruktori, sadržaj kapanja i infrastruktura za članstvo.

Thinkfinc 2

Stvaranje odredišne stranice je jednako lako. Postoje teme koje možete da izaberete koje biste mogli da podesite u skladu sa vašim brendiranjem. Možete da prevlačite i ispuštate elemente da biste prilagodili stranicu i koristili sopstveni domen ako ga već imate. Postoji i funkcija praćenja učenika, tako da u bilo kom trenutku možete da nadgledate njihov napredak.

Informacije na sajtu kažu da dostupna rešenja za isplatu pomažu da bez nekih peripetija dobijete uplatu, najbolje na PP račun, a dobra vest je da sajt prihvata sve kreditne kartice. Ima još jedna dobra vest – ova platforma ima besplatnu varijantu, koja je prilično ograničena na osnove komande i postavke, ali daje besplatan uvid u sam rad.

Cene: Basic Plan $49 mesečno, Pro Plan $99 mesečno, Premier Plan $499 mesečno

Skillshare

Skillshare

Nema ovakve liste bez Skillshare-a. Ako nikada ni jedan od YT kanala koji pratite nije spomenuo ovu popularnu platformu za kurseve, pa, algoritam će vam sigurno sada pomoći u tome 😀

Radi na sličan način kao Udemi, možete napraviti kurseve besplatno, a platforma će se pobrinuti za sve ono što treba da se uradi ispod haube, zajedno sa marketinškim izazovima. U zamenu, profit sa Skillshare-om se deli……. 50-50. Nije baš najbolji odnos zarade? No, da idemo dalje. Kao što je piše na stranici, Skillshare je više orijentisan ka nastavnicima koji su profesionalci, stručnjaci ili makar vešti entuzijasti. Međutim, Skillshare omogućava da napravite kurs sve dok ispunjavate smernice za kvalitet časa.

Skillshare 2

Naknade za transakcije na ovom tržištu kurseva na mreži su malo nezgodne za izračunavanje. To je zato što je, za razliku od drugih platformi za onlajn kurs, Skillshare pretplatna usluga koja koristi nešto što se zove sistem udruživanja licencnih naknada. Kratko rečeno, Skillshare izračunava koliko su vaši učenici dugo gledali vaš sadržaj i isplaćuje po toj računici. Bolje objašnjenje možete pronaći ovde.

Skillshare 3

Možda Skillshare izaziva nepoverenje na prvi pogled, ali ono što ova platforma nudi je velika publika tj velik broj korisnika, i to što se reklamira svugde.

Ali ako želite veću kontrolu nad prodajom kurseva, trebalo bi da pogledate druge platforme veb stranica o kursevima o kojima smo ranije razgovarali. Pročitajte još i 5 najboljih platformi za freelancere !

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
29.4 ° C
29.4 °
28.4 °
35 %
3.1kmh
55 %
Ned
30 °
Pon
30 °
Uto
33 °
Sre
36 °
Čet
30 °