RaznoPutovanja

7 stvari koje redovno zaboravljamo kada se pakujemo

Dokumenta, iako su nam zapravo prva na pameti, baš iz tog razloga, jer mislimo da se podrazumevaju - bivaju zaboravljena.

Godišnji odmor je trenutak kada se stavljamo u mod potpunog opuštanja, isključujemo se iz realnosti. Ipak, treba biti pribran i prisutan u sadašnjosti do poslednjeg trenutka. Posebno kada dođe trenutak pakovanja. Jer, haljine, bermude, peškiri za plažu, kupaći kostimi i šorcevi za kupanje su nešto što se nameće i pre nego što se otvori kofer i krene sa ubacivanjem svega potrebnog u njega. A onda – nakon što ste prešli nekoliko stotina kilometara kreću da se pale lampice, jedna po jedna, i shvatate da nekoliko bitnih stvari niste spakovali. Potrudili smo se da da vama pomognemo i napravili smo kratak podsetnik najčešće zaboravljanih stvarčica.

Dokumenta – ne govorimo ovo slučajno, i ne stavljamo ovo bezveze na prvo mesto – već poučeni iskustvom. Prilikom jednog putovanja čovek je krećući se ka granici sa Bosnom negde posle Šapca shvatio da nije poneo apsolutno ništa od dokumenata za automobil – zeleni karton, saobraćajna, sve je ostalo na trpezarijskom stolu. Dakle, dobro proverite da li je sve na broju – pasoš, lična karta, putno osiguranje, zdravstveno osiguranje…

Prenosivi punjač – najbolja je varijanta onog punjača koji se uključuje na mesto auto – upaljača. Posebno je važno razmišljati o ovome ukoliko putujete u pravcu koji baš ne poznajete, pa vam je i te kako potrebna navigacija koja ozbiljno pojačava potrošnju baterije vašeg mobilnog telefona.

Kabl punjac
Photo by Markus Winkler on Unsplash

Jastuk za putovanje – može i te kako da ulepša i olakša putovanje i vama i vašim saputnicima. Ako uz sebe imate i neko ćebence, posebno ako se putuje kroz planinske predele – putovanje će vam biti mnogo lepše.

Lekovi – mini apoteka uvek dobro dođe, pa čak i da vam ništa tokom puta ne zatreba – što se kaže – zlu ne trebalo. Tu se mogu naći lekovi za bolove, za skidanje temperaturu, bol u grlu, kapi za nos, probiotik, hanzaplast, tuferi ili vata i hidrogen ili neko drugo sredstvo za dezinfekciju i ispiranje – ovo su stvari koje vam u nekom trenutku mogu spasiti odmor.

Lekovi
Photo by Christina Victoria Craft on Unsplash

Kese – najobičnije, tregerice, koje čuvamo u drugim, malo većim kesama i fiokama. Dobro mogu doći za pakovanje prljavog veša, ili mokrog kupaćeg koji ste skinuli sa sebe na plaži.

Kese
Photo by Umesh R. Desai on Unsplash

Rezervna jastučnica i peškir – iako danas uglavnom svi smeštaji imaju sve obezbeđeno, ipak nije na odmet poneti svoju jastučnici. Desi se da je čista u sobi u kojoj odsedate ali da vašem licu jednostavno ne prija prašak / omekšivač koji koriste.

Jastuk
Photo by Jude Infantini on Unsplash

Zabava – neka društvena igra, karte, i te kako mogu dobro doći kako biste što lepše i zanimljive proveli vreme i u smeštaju i na plaži, ili izletu.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button