SportVesti Zrenjanin

5. Zrenjaninski polumaraton biće održan 3. oktobra

Prijave su otvorene do 24. septembra

Zrenjanin se polako priprema da po jubilarni, 5. put, bude domaćin trkačima i njihovim navijačima. Zrenjaninski polumaraton biće održan 3. oktobra.

Ruta je i ove godine ista.

STARTna tačka nalazi se na Trg Slobode. Odande se ide kroz Kralja Aleksandra Karađorđevića, pa kroz Svetosavsku i Nemanjinu. Skreće se u Slobodana Bursaća, nastavlja se Savezničkom, pa Petefijevom i Obilićevom, odakle se stiže do Obale Sonje Marinković. Trči se dalje kroz Narodnog Fronta i Subotićevu, stiže se do Narodne Omladine, pa se nastavlja kroz Zmaj Jovinu i Đure Jakšića. Slede ulice Marka Oreškovića, Pančevačka, skreće se u Despota Stefana (4 jul) pa se trči kroz Dr.Laze Kostića i Dositeja Obradovića. Sledeća ulica na redu je Koče Kolarova, skreće se u Vojvode Petra Bojovićapa se ponovo nastavlja kroz Zmaj Jovinu i Narodne Omladine. Stiže se do Subotićeve i na kraju i do samog CILJ-a, koji se nalazi na Trgu Slobode. Na taj način napravi se pun krug!

Pomenute ulice, kroz koje prolazi ruta biće zatvorene za saobraćaj na dan održavanja trke, 3. oktobra.

Pored polu maratona, koji podrazumeva tri puta istrčanu rutu, organizuje se i Trka zadovoljstva- odnosno jedan krug. Zanimljiva je i Štafeta- kada tri različite osobe trče po jedan krug.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do petka, 24. septembra, na ovom linku.

A svakako, i ako ne planirate da trčite- dođite da podržimo učesnike i još jednom pokažemo čuvenu zrenjaninsku gostoljubivost!

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button