20 C
Zrenjanin
25.05.2024.
Naslovna stranicaVesti Zrenjanin50. "Pesnička štafeta" stigla do finala

50. „Pesnička štafeta“ stigla do finala

European Top 44 Airplay chart

50. „Pesnička štafeta“ stigla je do kraja, a završna svečanost ove manifestacije biće održana sutra, 24. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina sa početkom u 12h.

Književnik Uroš Petrović će tom prilikom uručiti 14 nagrada učenicima osnovnih škola za njihove izvanredne pesme. Osim toga, na svečanosti će se pridružiti mnogi književnici koji pišu za decu i mlade, a koji su kroz godine bili deo ove manifestacije.

Ove godine, zahvaljujući sjajnoj saradnji sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, deca i Uroš Petrović posetili su 60 škola u Banatu i Bačkoj u periodu od 8. do 19. aprila. U tim školama su održani susreti, a bibliotekari zrenjaninske biblioteke i Uroš Petrović su se pobrinuli za srdačne dočeke. Deca su pokazala svoje talente kroz razne performanse, a u takmičarskom delu su predstavili svoje pesničke radove.

50. Pesnička štafeta privukla je veliki broj pesnika. Ukupno je napisano 1.500 pesama, od kojih je 120 ušlo u uži izbor. Na završnoj svečanosti će biti nagrađeno 14 autora. Osim toga, ove godine su se manifestaciji pridružile i škole iz Segedina i Temišvara u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku.

U svečanom programu u Kulturnom centru Zrenjanina, osim gostujućih književnika, učestvovaće i učenici iz zrenjaninskih osnovnih škola: OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ i OŠ „Đura Jakšić“.

50. Pesnička štafeta bila je povod da Zrenjaninska biblioteka priredi dve izložbe, jednu na Trgu slobode, a drugu u holu biblioteke.

POZIVNICA ZA ZAVRSNU SVECANOST
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
20 ° C
21.2 °
20 °
63 %
5kmh
46 %
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sre
25 °