17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninVesti iz Srbije i sveta91. Međunarodni poljoprivredni sajam počinje u subotu

91. Međunarodni poljoprivredni sajam počinje u subotu

European Top 44 Airplay chart

Međunarodni poljoprivredni sajam počinje u subotu (18. maja) na Novosadskom sajmu i trajaće do 23. maja. Sajam je ove godine nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“ i ima veliku podršku Evropske unije koja je partner.

Više od 40 događaja planirano je za šest sajamskih dana, a kompletan program možete da pogledate ovde.

međunarodni poljoprivredni sajam

Ovaj najvžaniji događaj u oblasti agrara okuplja svake godine pojedince, privredne, poslovne i političke delegacije. Mesto je gde se prezentuju najnovija dostignuća iz ove oblasti, najmodernija mehanizacija, primena nauke u poljoprivredi,

Međunarodni poljoprivredni sajam bio nije samo izložba, već i mesto gde se privrednici povezuju i komuniciraju. U šest dana predstaviće se svi koji se bave poljoprivredom ili se oslanjaju na nju, a moći će da se vidi sve, od semena do dronova. 

91. Međunarodni poljoprivredni sajam ima dve zvezde

Jablan i Robi biće zvezde ovogodišnjeg Sajma. Reč je o bikovima koji stižu iz Salaša Crnobarskog odnosno iz Pačira, oba teška po 1500 kilograma.

Na Nacionalnoj izložbi stoke sa Izložbom genetskih potencijala, biće prikazano oko 800 grla stoke – goveda, konja, koza, ovaca, a za posetioce će biti zanimljivo i javno ocenjivanje goveda, konja i ovaca.

Ulaznice i parking

Ulaznice za Međunarodni poljoprivredni sajam koštaće 800 za odrasle, za grupne posete (preko 15 osoba) 600, a za decu od 7 do 14 godina i penzionere 400 dinara. Porodični dan je sreda, 22.maj i tog dana cela porodica sa decom do 14 godina, može da uđe na Sajam po ceni jedne karte od 800 dinara. Ulaz na Sajam za decu mlađu od 7 godina je besplatan.

U krugu Novosadskog sajma može da se parkira oko 1000 vozila. Ulaz je kod Teretnog ulaza 4. Parking se naplaćuje tokom cele godine, sem subotom, nedeljom i državnim praznikom, od 6 do 22 časa. Za zakupce prostora, koji poseduju kartice sistema naplate parkinga, plaćeni parking važi 12 meseci.

U ulicama oko Sajma postoji nekoliko parking prostora koje posetioci mogu iskoristiti prilikom posete. Obratite pažnju na table sa obaveštenjima i uslovima parkiranja.

Međunarodni poljoprivredni sajam počinje 18. maja, a istog dana u Zrenjaninu biće održan Banatski festival vina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °