Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiAkcija dobrovoljnog davanja krvi: U kom slučaju ne biste trebali da se...

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: U kom slučaju ne biste trebali da se odazovete

Akcije će biti održane sutra i u utorak u MZ na Bagljašu.

European Top 44 Airplay chart

Crveni krst Zrenjanin će u narednih nedelju dana, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovati dve akcije dobrovoljnog davanja krvi. I u četvrtak, 14. oktobra, i u utorak, 19. oktobra, akcija će se održati u prostorijama Mesne zajednice na Bagljašu, od 8h do 12h.

Ovoga puta, zbog komplikovane epidemiološke situacije, a radi pojačane zaštite davalaca i primalaca krvi na snazi će biti dodatne mere opreza. Iz Crvenog krsta mole sve potencijalne davaoce da NE DOLAZITE ukoliko su u poslednjih 28 dana putovali izvan Srbije, ukoliko postoje kod osobe i najmanji znaci prehlade, ako je telesna temperatura povišena ili ukoliko je postojao kontakt sa osobom koja je imala simptome koji liče na one koji ukazuju na infekciju virusom korona.

Ipak, svi bi trebali da imaju na umu da su zalihe krvi i dalje izrazito smanjene, a krv nema alternativu i u svakom trenutku postoje osobe kojima je neophodna bez obzira na ostale okolnosti.

Akciji se mogu odazvati sve osobe starosti između 18 i 65 godina, koje se osećaju zdravo i imaju preko 50kg.

Ukoliko ste nedavno vakcinisani takođe možete dobrovoljno dati krv. Vakcinisani Moderna, Pfizer ili SinoVac vakcinama mogu donirati krv bez odlaganja. Nakon primanja AstraZeneca i Sputnik V vakcina treba sačekati dve nedelje od imunizacije, a zatim se odazvati akciji dobrovoljnog davanja krvi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
9.4 ° C
11.2 °
9.4 °
62 %
3.1kmh
100 %
Thu
17 °
Fri
18 °
Sat
14 °
Sun
18 °
Mon
12 °