20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnikeApple planira iPad mini 7 sa unapređenim čipom za kraj godine

Apple planira iPad mini 7 sa unapređenim čipom za kraj godine

European Top 44 Airplay chart

Novi iPad mini 7 dolazi krajem godine, donoseći sa sobom očekivane hardverske nadogradnje, ali zadržavajući poznati dizajn.

Na nedavnom Let Loose događaju predstavljeni su novi Apple tableti, ali sada se čuju glasine da će krajem godine stići pristupačnija verzija iPad mini 7 sa unapređenim čipom. Za ovaj tablet, koji je poslednji put ažuriran 2021. godine, se očekuje da će imati ekran od 8,3 inča.

Insajder Mark Gurman tvrdi da iPad mini 7 neće biti spreman ni za septembar, kada se očekuje nova linija iPhone 16 telefona, već će Apple održati još jedan događaj za predstavljanje novih proizvoda nakon toga. Na tom događaju, uz novi iPad mini, navodno će biti lansiran i iPad 11.

Postojale su ranije spekulacije o problemima sa razvojem ekrana za iPad mini tablet, ali se očekuje da će ovi problemi biti rešeni. Nadalje, očekuje se da će iPad mini 7 doći sa unapređenim čipom, verovatno A17 Pro, što će poboljšati računarske i grafičke performanse u odnosu na prethodni model.

Da li će iPad mini 7 koštati isto?

Mada će iPad mini 7 zadržati isti dizajn kao sadašnji modeli, moguće su blage korekcije. Očekuje se da će ovaj tablet biti nešto pristupačniji, dok će iPad 11 imati višu cenu, ali će ponuditi još bolji procesor i potencijalno nove AI funkcije.

Pročitajte još i Air Fryer tj friteza na vazduh – da li vam je zaista potrebna?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °