20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnikeApple sprema uređaj na preklop

Apple sprema uređaj na preklop

Kako je kompanija Apple dopustila ovaj propust i kada da očekujemo novi model?

European Top 44 Airplay chart

Mobilni telefoni sa preklopnim ekranima su postali sve popularniji među različitim brendovima. Skoro svi poznatiji proizvođači su lansirali svoje verzije ovih savitljivih uređaja, pa je ponuda na tržištu raznovrsna.

Može se primetiti da kompanija Apple odsustvuje u ovom segmentu, ali ipak postoji mogućnost da će ući u ovaj svet. Apple uređaj na preklop možda stigne već između 2026. i 2027. godine. Prema informacijama koje dolaze iz raznih izvora, ovaj uređaj bi mogao da ima unutrašnji ekran dijagonale od 7 ili 8 inča i mogao bi zauzeti mesto trenutnog iPad mini tableta u Apple-ovoj liniji proizvoda. Detalji o tehničkim specifikacijama i drugim karakteristikama ovog uređaja još uvek nisu potvrđeni.

Informacija o budućem iPhone-u na preklop, međutim, nije u skladu s vestima da Apple testira novu generaciju iPada mini uređaja sa OLED ekranom. Kompanija, naime, planira da ove godine opremi iPad Pro liniju tablet računara OLED ekranima, dok bi iPad mini sa OLED ekranom na tržištu mogao da se pojavi tek sledeće godine.

Do sada su Samsung Display i LG Display, navodno, već isporučili Apple-u uzorke panela preklopnih ekrana sa dijagonalama od 6 i 7 inča.

Pretpostavlja se da bi prvi izbor u ovom poslu mogao pasti na Samsung Display, imajući u vidu njihovu bogatu istoriju snabdevanja Samsung Electronics-a. LG bi, eventualno, mogao da „priskoči u pomoć“ ukoliko se Apple odluči da počne masovnu proizvodnju uređaja, ako prethodno usvoji strategiju proizvodnje sa dva dobavljača ekrana.

Da li ste pročitali 5 povoljnih a dobrih telefona na kraju 2023?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °