26.7 C
Zrenjanin
25.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninArtiljerijska gađanja u zoni Tise kod Titela

Artiljerijska gađanja u zoni Tise kod Titela

European Top 44 Airplay chart

Vojska Srbije – Vojna pošta Novi Sad obaveštava javnost da su u planu artiljerijska gađanja u zoni Tise, uzvodno od Titela. Gađanja će se odvijati u periodu od 17. do 19. aprila, svakog dana od 07:30h do 15h. U cilju očuvanja bezbednosti, neophodno je preduzeti određene mere opreza i poštovati uputstva vojnih vlasti.

Evakuacija stanovništva i stoke iz opasne zone je obavezna u navedenim danima i vremenu. Kretanje po kopnu i plovidba na reci Tisi će biti strogo zabranjeni radi sprečavanja eventualnih incidenata ili ozbiljne štete.

Za obeležavanje opasnih zona, biće postavljeni veliki crveni barjaci duž granica opasnog područja, uz straže na prilaznim putevima koje će imati upozoravajuće table. Dodatno, na određenim plovnim kilometrima reke Tise, biće postavljeni čamci sa starešinama koji će nadzirati plovne aktivnosti i pružati neophodne informacije.

Građani su upozoreni da ne diraju neeksplodirana zrna ili njihove delove, već da odmah obaveste nadležne organe u slučaju njihovog pronalaska. Materijalna šteta nastala usled eventualnih pogodaka treba da se prijavi komandi Vojne pošte broj 2827 u Novom Sadu. Komisija će izaći na teren radi procene štete i nadoknade.

Napominje se da se svako lice mora disciplinovano pridržavati uputstava vojnih vlasti radi očuvanja bezbednosti i sprečavanja eventualnih neprijatnosti ili povreda.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
26.7 ° C
26.7 °
26.2 °
45 %
5.5kmh
82 %
Sub
24 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sre
25 °