20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaZabava"Baby Reindeer" - ovo je istina o seriji

„Baby Reindeer“ – ovo je istina o seriji

European Top 44 Airplay chart

„Baby Reindeer“ je trenutno na prvom mestu Netflix trending liste i to zasluženo jer će vam ova serija držati pažnju. Serija govori o istinitom slučaju, prikazuje iskustvo škotskog komičara Ričarda Gada sa progoniteljkom u njegovim dvadesetim godinama. U seriji Ričardov fiktivni lik je Doni Dan, barmen i komičar kog progoni Marta.

„Maleni irvas“ je Martin nadimak za Donija jer je podseća na plišanu životinju koju je volela kao dete i koju još uvek ima.

Par se prvi put susreo kada je Doni dao usamljenoj ženi besplatnu šolju čaja u baru u kojem je radio. Taj čin ljubaznosti potpuno preokreće njegov život, jer ga Marta naredne tri godine neprekidno progoni. Ona mu šalje 41.000 emailova i stotine sati glasovnih poruka. Međutim, ovo nije obična priča o progonitelju.

Gadd je u početku mislio da je smešno što ima obožavateljku koja ga prati svuda. Međutim, situacija je postala sve gore kada je ta obožavateljka počela da upada u njegov život sve više – pratila ga je, pojavljivala se na njegovim nastupima, čekala ispred njegove kuće i slala hiljade glasovnih poruka i emailova. Kada je konačno odlučio da se obrati policiji, umesto podrške dobio je ukor, gotovo kao da ih on uznemirava. Gad je opisao istrage kao smešne, ali užasne, kao da gleda loš film. Na kraju, savet koji je dao onima koji razmišljaju o podizanju tužbe je jasan: ceo proces je noćna mora i traje godinama.

Ko je zapravo Marta iz serije „Baby Reindeer“?

Progoniteljka pod pseudonimom „Marta“ zapravo se zove Fiona Harvi i nedavno je po prvi put gostovala u TV emisiji i to kod Pirsa Morgana. U emisiji je optužila Netflix da laže i tvrdila je da je poslala svega nekoliko bezazlenih mejlova i poruka. Na internetu trenutno kruže razni dokazi i njene fotografije iz prošlosti. Njene tvitove zapravo možete videti ovde. Datum i nalog se poklapaju sa celom pričom, te je neosporno da je Fiona kontaktirala Ričarda.

Ceo intervju je u prilogu :

SPOILER ALERT! Šta se zaista desilo sa Martom?

U seriji, nakon što Marta ostavi preteću poruku na Donijevom telefonu, ona biva uhapšena i optužena za tri slučaja proganjanja i uznemiravanja. Priznaje krivicu i dobija devetomesečnu zatvorsku kaznu i petogodišnju zabranu prilaska.

U stvarnom životu, nije poznato šta se desilo sa Martom. Ričard je za „The Times“ izjavio da njegova progoniteljka nije završila u zatvoru, dodajući da „nije želeo da baci osobu koja je bila toliko psihički bolesna u zatvor“. Takođe je otkrio da je imao „mešana osećanja“ ali da je situacija sada „rešena“.

„Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ona žrtva u svemu ovome,“ rekao je on. „Proganjanje i uznemiravanje su oblik mentalne bolesti. Bilo bi pogrešno prikazati je kao monstruma, jer je bolesna, i sistem je nije zaštitio.“

U godinama koje su usledile, trauma koju je Ričard doživeo uticala je na njegov rad, i na kraju, nije imao drugog izbora „nego da ih poveže“.

„Nisam mogao da razdvojim svoj život od onoga što sam prošao. Postalo je sve teže glumiti bezbrižnog zabavljača kada sam prošao kroz ovakve stvari,“. „Mislim da ne bih mogao zaista da preživim ako bih to potisnuo i nastavio sa površnim rutinama. Bilo je to preživljavanje. Jer sam se toliko borio.“

Ukoliko niste pogledali seriju „Baby Reindeer“, prvo pogledajte trejler. A možda vas zanima i serija „Bodkin“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °