Naslovna stranicaVestiBeogradski gimnazijalci predlažu- bez zaključivanja ocena na kraju polugodišta

Beogradski gimnazijalci predlažu- bez zaključivanja ocena na kraju polugodišta

Zahtev su poslali na razmatranje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

European Top 44 Airplay chart

Forum beogradskih gimnazija danas je poslalo poziv Ministarstvu prosvete,nauke i tehnološkog razvoja da razmotri mogućnost izmene dva Zakona kojima se reguliše ukidanje zaključivanja ocena na kraju polugodišta.

U zvaničnom saopštenju predlažu usvajanje izmene članova Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, i na taj način ukinu zaključivanje ocena na kraju polugodišta.

Forum je ukazao na to da su prethodna i ova školska godina pokazale potpunu nepredvidivost u pogledu načina pohađanja nastave i u ocenjivanju učenika zbog složenih epidemioloških uslova.

Oni su ukazali na to da pedagoško iskustvo potvrđuje da zaključivanje ocena na polugodištu nema naročiti značaj, pošto je zaključana ocena sa polugodišta ne utiče na izvođenje zaključne ocene na kraju školske godine, jer se zaključna ocena na kraju godine izvodi na osnovu svih dobijenih tokom godine.

Ukazali su i na to da je zaključivanje ocena na polugodištu ranije ukinuto i u drugim državama, uključujući i države i regionu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
9.4 ° C
11.2 °
9.4 °
62 %
3.1kmh
100 %
Thu
17 °
Fri
18 °
Sat
14 °
Sun
18 °
Mon
12 °