Vesti Zrenjanin

Besplatna overa dokumenata za upis u škole i na fakultete

Besplatna overa dokumenata za upis u srednje škole i na fakultete, moguća je u svim kancelarijama javnih beležnika u Srbiji. Svi građani koji redovno ove godine upisuju srednju školu ili fakultet, imaju pravo da besplatno overe dokumenta.

Dokumenta je potrebno fotokopirati i doneti na overu u bilo koju od 226 kancelarija širom Srbije. Original dokumenta potrebno je doneti na uvid.

Jedan javni beležnik besplatno može izdati po jedan primerak overenog dokumenta.

Za overu ovih dokumenta nije potrebno zakazati termin, a radno vreme svih kancelarija u Srbiji možete proveriti na sajtu beleznik.org.

Besplatna overa dokumenata za upis u Zrenjaninu

U Zrenjaninu, budući srednjoškolci i studenti, dokumenta mogu da overe u pet kancelarija javnih beležnika. Po jedna kancelarija javnog beležnika dostupna je u Žitištu i Sečnju.

Spisak javnih beležnika pogledajte ovde:

besplatna overa dokumenata za upis

Javni beležnici, takođe, ne naplaćuju ni overu dokumenata koji su potrebni za konkursa za prijem u učeničke i studentske domove, kao i za potrebe konkursa za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita. Pored overe ovih dokumenata, kod javnih beležnika besplatno se obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i za upis u osnovnu školu.

Javni beležnici pozivaju građane da poslove oko overe ovih dokumenta obave blagovremeno, kako se ne bi stvarale velike gužve u poslednjim danima upisa.

Ako se spremate za odlazak na letovanje, proverite kako da dođete do ovog dokumenta.

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button