17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninBesplatno mentorstvo za preduzeća u prerađivačkoj industriji

Besplatno mentorstvo za preduzeća u prerađivačkoj industriji

European Top 44 Airplay chart

Razvojna agencija Srbije (RAS) objavila je javni poziv za učešće u „Programu mentorstva u prerađivačkoj industriji za 2024.“, deo projekta koji se sprovodi u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Ovaj program pruža besplatne mentorske usluge mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Cilj je unapređenje njihovog poslovanja i smanjenje neuspeha u poslovanju. Mentorstvo predstavlja intenzivan proces podrške koji se odvija u saradnji mentora i privrednog subjekta kako bi se prevazišle trenutne prepreke i pronašla optimalna rešenja za budući razvoj.

Proces mentoringa se zasniva na metodologiji RAS, razvijenoj u partnerstvu sa JICA-om. Mentori rade direktno sa vlasnicima ili zakonskim zastupnicima firmi. Pružaju kontinuiranu podršku i pomažu u identifikaciji problema, potencijala za rast i razvoj planova za unapređenje poslovanja. Ovaj program se uspešno sprovodi u Srbiji od 2005. godine, koristeći se iskustvima i praksom iz Japana.

Pravo na učešće imaju mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici iz sektora prerađivačke industrije. To uključuje industriju mašina i opreme, prehrambenu industriju, drvnu industriju i industriju gume i plastike. Rok za prijavu je do 26. aprila, a program mentorstva će biti završen do 20. novembra ove godine.

Ovaj projekat predstavlja peti u nizu saradnje sa JICA-om, sa ciljem da se srpski model mentorstva prenese i primeni u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji, kako bi se podržao razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °