Naslovna stranicaZabavaZanimljivoBetmenov "Tumbler" pokriva pesak

Betmenov “Tumbler” pokriva pesak

Kad si multimilijarder, možeš i da zagubiš koji

European Top 44 Airplay chart

Egzotična i skupocena kola nisu imuna na nestanke. Neka vozila čija se cena kreće daleko preko šestocifrenog broja ipak nestanu sa lica zemlje, ukradena ili zaboravljena, i bivaju pronađene posle nekoliko godina ili čak decenija.

Najskoriji ovakav pronalazak je Betmenov “Tumbler” model iz “Batman Begins” filma Kristijana Bejla i Kristofera Nolana, koji je upravo postao popularan zbog izgleda borbenog vojnog vozila na koji fanovi Mračnog Viteza nisu inače navikli.

Reddit korisnik Gautamailani92 naišao je na jedan primerak prilično zapuštenog Tumblera iza skladišta u Al Quozu u Dubaiju, a za sada se ne zna da li je ovo replika ili jedan od pet filmskih rekvizita za koliko se zna da postoji, a poznato je da su se replike prodavale po ceni od milion dolara.

Ono što je zanimljivo sa tehničke strane je da je motor koji pokreće replike Chevrolet corvette 57 litarski V8 motor od više od 500 KS koji može da razvije brzinu od 250 kilometara na čas, i legalan je za vožnju po ulici. Da, ima i atestiranu kuku.

Zbog čega ga je dubajski Brus Vejn ostavio kao Zastavinog Stojadina iz 1983. da sakuplja pustinjski pesak, i da li sa time ima nešto Ra’z Al Gul ili neko od njegove uže familije ne zna se.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
16.7 ° C
16.7 °
15.1 °
55 %
9.3kmh
98 %
Tue
17 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °