„Biciklom oko sveta“ u KCZR

U utorak, 13. juna, u 19:00, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, održaće se projekcija putopisnog dokumentarnog filma "Biciklom oko sveta" autora Zorana Zivlaka

Zoran Zivlak je biciklista, profesor geografije i autor ovog filma koji je snimljen kao video i narativni zapis njegovog biciklističkog putovanja u Katar prošle godine, na Svetsko prvenstvo u fudbalu. Na projekciji autor će podeliti sa publikom svoje uzbudljive avanture, priče, susrete i lepote koje je doživeo tokom putovanja, ističući posebno delove Balkana, čudnovato Zakavkazje, magičnu Persiju i delić postmodernog-peščanog Arapskog poluostrva, s posebnim fokusom na Dohu.

Zivlak je razvio svoju strast prema biciklizmu još od četvrte godine, koju je kasnije produbio i odlučio se na put oko sveta. Tokom petnaest godina putovanja biciklom, obišao je sve kontinente osim Antarktika.

Zoran Zivlak 2

U prvom delu večeri, publika će imati priliku da pogleda retrospektivu njegovih prethodnih putovanja, a zatim će biti prikazan poslednji film iz serijala „Biciklom oko sveta“. Nakon projekcije, biće organizovan i razgovor sa autorom.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.