Uradi sam - katalog
21.9 C
Zrenjanin
22.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaBokserski Memorijal "Zvonimir Zvonko Vujin" održaće se u Zrenjaninu

Bokserski Memorijal „Zvonimir Zvonko Vujin“ održaće se u Zrenjaninu

Bokserski memorijal posvećen je Zvonimiru Zvonku Vujinu, zrenjaninskom bokseru.

European Top 44 Airplay chart

Treći bokserski memorijal „Zvonimir Zvonko Vujin“ održaće se u Zrenjaninu u subotu 2. decembra u Kristalnoj dvorani. Početak je u 14h, a finalne borbe su u 18h.

Takmičenje se organizuje u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, kao prvi sportski događaj na tom ekonomskom i političkom području, a učestvuju balkanske države: Albanija, Severna Makedonija i Srbija.

Učestvovaće preko 100 boksera iz više od 30 klubova, a takmičiće se u više od 30 mečeva u svim uzrasnim kategorijama.

Održavanjem trećeg Memorijala, on postepeno prerasta u još jednu sportsku tradiciju grada Zrenjanina. Na prva dva izdanja, učestvovali su takmičari iz preko 60 klubova iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Organizatori takođe pozivaju sve ljubitelje boksa i sporta u Zrenjaninu da prisustvuju ovom događaju. Ulaznice za mečeve u Kristalnoj dvorani biće u obliku humanitarnog priloga, a sav prihod će biti usmeren ka akciji „Sportom za bolje sutra“.

Zvonimir Zvonko Vujin

Bio je jedan od najboljih boksera lake kategorije Jugoslavije,Evrope i sveta šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Rođen je 28. juna 1943. u tadašnjem Velikom Bečkereku, a umro je 8. decembra 2019. godine u Zrenjaninu. Zvonko je bio član bokserskog kluba Banat i reprezentacije Jugoslavije. Bio je višestruki prvak Jugoslavije, Balkana, Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve olimpijske medalje u boksu, kao i „Zlatnu rukavicu“ „Oskara“. Takođe je naš jedini bokser koji je osvojio dve olimpijske bronzane medalje, prvu u Meksiku, 1968. godine i drugu u Minhenu, 1972. godine. Bokserski memorijal mu je zasluženo posvećen.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
89 %
4.8kmh
81 %
Sub
22 °
Ned
30 °
Pon
31 °
Uto
33 °
Sre
33 °