Zanimljivo

Buč u Mužlji obeležiće ovaj vikend

Tradicionalna manifestacija trajaće od petka do nedelje

Mužljanci i njihovi gosti će i ove godine bogatim programom obeležiti veliki crkveni praznik- Buč. Na mađarskom, reč „búcsú“ zapravo znači oproštaj, a svake godine u septembru, Mužljanci se opraštaju od leta, sada već tradicionalnim Bučom.

Prošle godine je pandemija učinila svoje, pa je manifestacija bila nešto manja. Ove godine, očekuje se tradicionalan program uz veliko, improvizovano šetalište kroz ulice Doža Đerđa i Mađarske komune, kao i luna park postavljen na prostor kod pijace.

Tokom tri dana trajanja predstave, moći ćete da pogledate i izložbe slika u Klubu Mužljanaca, kao i u prostorijama Udruženja negovaoca starih običaja „RÉMUSZ“. U petak, izložbe će biti dostupne od 17 do 22 časova, u subotu i nedelju već od 10 ujutru do 22 časova.

Za ljubitelje klasične muzike– Katolička crkva je pravi izbor. U petak, u 18:30h održaće se misa, nakon čega počinje koncert lokalnih horova i solista.

Zabavni program podrazumeva koncerte u petak i subotu uveče. DJ Tamara će zabavljati okupljene u petak, od 21h u dvorištu nekadašnje „Piroš čizme“. Subota veče rezervisana je za rok muziku. Na biti ispred Mesne zajednice, od 21 čas, nastupiće bendovi Ledene oči i Rokstarza.

Ceo program ovogodišnjeg Buča možete pogledati na ovom linku.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button