18.3 C
Zrenjanin
24.05.2024.
Naslovna stranicaZabavaMuzikaČarli Vots: Najmirniji među kotrljajućim kamenjem

Čarli Vots: Najmirniji među kotrljajućim kamenjem

Voleo je grafički dizajn, bubnjeve, arapske konje - i svoju suprugu Širli punih 57 godina.

European Top 44 Airplay chart

Bubnjar sastava Rolling Stones, Charlie Watts, preminuo je u 80. godini života.

Već od 1963. godine ovaj muzičar je postao član sastava Rolling Stones, zahvaljujući spontanom poznanstvu sa čovekom za kog će se ispostaviti da će mu biti kolega iz benda – ime mu je Brajan Džouns. Od tog trenutka, samim tim i od prvog albuma ovog londonskog benda, on je bio neizostavan začin na svakom narednom studijskom ostvarenju.

Čarli je, pre nego što je počeo ozbiljno da se bavi muzikom, radio kao grafički dizajner. Bio je angažovan u Danskoj ali kasnije i u jednoj britanskoj marketinškoj agenciji. Ovaj svoj talenat ipak nije ostavio ni tokom kasnijih godina po strani – on je bio zadužen za dizajn nekoliko omota albuma Stonsa.

Postoji još jedna jedna priča koja povezuje ovog bubnjara sa likovnom i dizajnerskom umetnošću – naime, kako je jednom prilikom rekao, pravio je skice svih hotelskih soba u kojima su odsedali na turnejama.

Ono po čemu se posebno izdvajao od ostalih članova sastava Rolling Stones jeste što je vodio miran život, bez nekih afera. 1964. je oženio Shirley Ann Shepherd, i do kraja njegovog života se nisu razdvojili. Čak je vrlo često imao problem sa nesanicom na turnejama – jer njegova Širli nije bila pored njega.

Zajedno sa suprugom je bio vlasnik farme na kojoj su posebno uzgajali arapske konje, kojima je Čarli bio opčinjen.

"Moj jedini cilj kad god bih svirao bio je da napravim plesni zvuk. Nije važno da li je to bluz ili šta već. Samo treba da se njiše i da se poskakuje." Charlie Watts
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
18.3 ° C
19.5 °
18.3 °
79 %
2.9kmh
97 %
Pet
18 °
Sub
25 °
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
26 °