Čedar čorba sa brokolijem
Čedar čorba sa brokolijem je jelo koje je postalo popularno širom sveta, a vrlo često se služi uz grilovane sendviče sa sirom.
![Čedar čorba sa brokolijem 1 cedar corba](wp-content/uploads/2023/12/cedar-corba.png)
Čedar čorba sa brokolijem je recept o kom se bruji na internetu već dugo. Da biste iskoristili sve blagodeti brokolija na ukusan način, predstavljamo recept za kremastu čedar čorbu sa brokolijem.
Kada je brokoli u pitanju, ističe se ne samo svojim prepoznatljivim ukusom i hrskavom teksturom već i impresivnim nutritivnim profilom. Ovaj niskokalorični, visokovitaminski sastojak obiluje vitaminom C, kalijumom, kalcijumom i drugim korisnim nutrijentima.
Za pripremu će vam biti potrebni sledeći sastojci:
- 1 veliki brokoli, iseckan na male cvetove
- 1 luk, sitno iseckan
- 2 šargarepe, oljuštene i izrendane
- 2 krompira, oljuštena i iseckana na kocke
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 4 šolje vode
- 2 šolje mleka
- 2 šolje rendanog čedara
- 1/4 šolje brašna
- 1/4 šolje putera
- so i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri, rastopite puter. Dodajte sitno iseckan luk i beli luk, te propržite dok luk ne postane staklast i dodajte šargarepu. Nakon toga, dodajte brašno i promešajte kako biste napravili zapršku. Kuvajte nekoliko minuta, povremeno mešajući.
Postepeno dodajte vodu, stalno mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica. Nakon toga, dodajte iseckani brokoli i krompir. Smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša.
Kada je povrće skuvano, dodajte mleko i čedar sir. Mešajte dok se sir potpuno ne istopi i čorba postane kremasta. Začinite solju i biberom prema ukusu. Ako želite jači ukus čedara, možete dodati još sira.
![Čedar čorba sa brokolijem 2 sendvic](wp-content/uploads/2023/12/sendvic.png)
Čedar čorba sa brokolijem najbolja je kada se posluži vruća uz kriške domaćeg hleba ili grilovane tostirane šnite. Uživajte u ukusnom obroku!
Kako biste uštedeli vreme za pripremu obroka tokom nedelje predlažem takozvani „meal prep„. Čitajte o tome klikom na link.