20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaCrveni krst Zrenjanin u martu organizuje pet akcija davanja krvi

Crveni krst Zrenjanin u martu organizuje pet akcija davanja krvi

Akcija i za Dan žena.

European Top 44 Airplay chart

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje tokom marta pet redovnh akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Prva akcija u planu je već sutra, 2. marta, u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu, od 8 do 12 časova. Na istom mestu i u istom terminu, još jedna akcija biće održana na Međunarodni dan žena 8. marta.

Mesna zajednica Bagljaš biće mesto održavanja i treće martovske akcije dobrovoljnog davanja krvi, 14. marta takođe od 8 do 12 časova.

Naredna akcija je planirana za 23. mart u prostorijama mesne zajednice „Sava Kovačević“, od 8 do 12 časova, a poslednja akcija u martu za 29. na Tehničkom fakutetu „Mihajlo Pupin“.

Pet redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi planirano je i za april.

raspored akcija 1
Raspored akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu

Zbog smanjenih zaliha krvi, iz Crvenog krsta Zrenjanin apeluju na sugrađane da nastave tradiciju humanosti i odazivaju se na akcije dobrovoljnog davanja krvi u što većem broju, jer samo zajedničkim angažovanjem može biti obezbeđen kontinuirani priliv jedinica krvi za sve pacijente.

Svaka jedinica krvi je dragocena.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °