Da li ste vratili VHS kasetu u klub?

Ako niste, možda vas neko tuži zbog toga

VHS kasete, kako u svetu, tako i kod nas, već krajem prve decenije 21. veka, teško je bilo pronaći. O video klubovima da i ne govorimo. Većina nije preživela ni početak 21. veka, a neki verovatno još uvek imaju neku kasetu koju su rešili da zadrže i posle zakonskog roka i zatvaranja kluba.

Ovakva „greška“ u našim krajevima je stvar hvale i priče kada dođu gosti i rodbina koji se još sećaju šta je ta plastična kutija sa dva namotaja i trakom, ali u SAD je VHS kaseta serije „Sabrina – tinejdž veštica“ iznajmljena u prošlom veku, jednoj ženi napravila puno problema u životu, a da za to nije bila svesna dve decenije.

VHS kaseta
Foto: screenshot/abc7chicago

Keron MekBrajd (Caron McBride, 52) iz Klivlenda, otkrila je tek u aprilu 2020. nakon udaje i pokušaja promene prezimena, da je optužena za proneveru, jer VHS, čija je vrednost procenjena na $58,59 dolara, nije vratila 22 godine, odnosno da je ista iznajmljena iz video-kluba na njeno ime 1999. i od tada nije vraćena. Iako taj video-klub ne postoji od 2008. optužnica za „samovoljnu i nezakonitu proneveru“ ostala je prikačena za njen dosije.

pronevera

MekBrajdova kaže da se ne seća da je iznajmila kasetu, i da ju je verovatno na njeno ime uzeo muškarac sa kojim se tada zabavljala, za svoje dve ćerke.

„Nikada u životu nisam gledala tu seriju, jednostavno nije ono što bi me zanimalo. Ali, sad sam traženi prestupnik zbog VHS kasete „Sabrine – tinejdž veštice!“ – izjavila je MekBrajdova za medije.

Kaže da joj je sada potpuno jasno zbog čega je u poslednjih 20 godina imala problema da pronađe posao, i zbog čega je često bez objašnjenja nakon kratkog vremena dobijala otkaze.

Predstavnik suda u Klivlendu zvanično je izjavio da će čim slučaj dođe na red, isti biti odbačen.

sabrina 2
Foto: ebay

Pročitajte još i Kako nam tehnologije mogu pomoći da zdravije starimo?