20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninDani predškolaca sutra, a ples predškolaca u petak na Trgu

Dani predškolaca sutra, a ples predškolaca u petak na Trgu

European Top 44 Airplay chart

„Dani predškolaca“ i „Ples predškolaca“ dve su manifestacije kojima se budući zrenjaninski đaci prvaci opraštaju od svojih vrtićkih dana.

Do kraja predškolske godine ostalo je manje od dve nedelje, a ova nedelja biće bogata završnim svečanostima u vrtićima, ali i u centru grada.

Dani predškolaca

Sutra (4. juna) u 9 časova deca će se okupiti na platou (Trg Zorana Đinđića), odakle će defile krenuti ka Trgu slobode. Kroz glavnu ulicu, proći će svi zrenjaninski predškolci, predvođeni svojim vaspitačicama.

dani predškolaca
foto: 105.rs

Na glavama će, simbolično nositi, maturske kape, koje će kasnije na Trgu baciti u vis.

Zatim će deca stići do gradske kuće gde će se roditeljima, bakama, dekama i ostalim okupljenima, predstaviti u tačkama koje su vredno pripremali.

dani predškolaca
foto: 105.rs

Ples predškolaca

Baš kao i njihovi stariji drugari srednjoškolci, budući đaci prvaci, tradicionalno će plesati na Trgu slobode. Ove godine, ples je predviđen za petak, 7. jun u 9:30 časova. Dečaci i devojčice će biti obučeni u majice različith boja, a za koreografiju će i ovoga puta biti zadužena Nikoleta Vidaković.

Ples predškolaca održava se od 2016. godine na inicijativu Grada Zrenjanina i Predškolske ustanove, a uz podršku vaspitača.

Predškolci se raspuštaju 14. juna, a ukoliko postoji potreba da i u letnjem periodu borave u vrtićima pogledajte koji će vrtići biti dežurni u Zrenjaninu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °