Naslovna stranicaZrenjaninZR Kultura"Dečak i mesec" - predstava za sve generacije

“Dečak i mesec” – predstava za sve generacije

Prva repriza ovog novog dela na lutkarskoj sceni zakazana je za subotu, 20. novembar, u 11h.

European Top 44 Airplay chart

Iako se igra na lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” nova predstava “Dečak i mesec” je, prema rečima ljudi koji su učestvovali u njenom stvaranju, delo koje će zainteresovati jednako i decu i njihove roditelje, tetke, teče, bake, deke. Ove subote imate ponovo priliku da je pogledate na Velikoj sceni od 11h.

Ova nova lutkarska predstava rađena je prema priči Branka Ćopića “Mesec i njegova baka”. U pitanju je ostvarenje koje je prepuno boja, muzike, zanimljivog texta iz kog mnogo toga može da se nauči. Ono što je možda i najvažnija stvar u vezi sa ovom predstavom jeste da za cilj ima da sve podseti na neke vrednosti koje su pomalo zaboravljene, i da život u sadašnjem vremenu i te kako može biti lakši, lepši. čarobniji kada bismo ga nekako uklopili sa dozom prošlosti.

Glavni likovi u priči su dečak Vuk, koji živi u modernom dobu, i njegova baka. Prilikom boravka na selu nestaje struje pa dečak ne može da koristi sva moderna pomagala za zabavu, i jedino što mu preostaje – jeste da sluša bakine priče. Tada nastaje magija koja često nedostaje današnjoj deci.

Tekst za ovu predstvau napisao je Željko Hrubač, dok je za režiju bila zadužena Vjera Vidov.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.8 °
49 %
5.8kmh
93 %
Thu
17 °
Fri
16 °
Sat
13 °
Sun
18 °
Mon
14 °