“Dečija pijaca” na Trgu slobode za Novu godinu

Treća Dečija pijaca u ovoj godini, a šesta od nastanka manifestacije, održaće se u petak, 30. decembra od 18:00 časova na Trgu slobode.

“Dečija pijaca” za cilj ima da deca predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola, kroz samostalan rad, savladaju nove veštine, razvijaju svoje hobije i prevaziđu prepreke u socijalizaciji koja predstavlja sve veći problem kod dece ove starosne dobi, poručuju organizatori. Mali prodavci na “Dečijoj pijaci” prodaju polovne udžbenike, garderobu, igračke i svoje rukotvorine – slike, nakit, kutije, vaze, magnete i slično”.

Dečija pijaca letnja 1

Prijave za male učesnike su obavezne, pošto je broj tezgi ograničen, a male prodavce roditelji mogu prijaviti preko OVOG linka.

Dečija pijaca je, prvenstveno, prilika da mališani razvijaju nove veštine, radne navike i vrednosti. Pozitivne efekte ovog događaja ne osećaju samo učesnici, već posetioci manifestacije. Evo nekoliko razloga zbog čega pijacu treba posetiti, i na njoj učestvovati:

  • Ponuda je raznovrsna, a cene simbolične – Na tezgicama se, pored igračaka i dečijih rukotvorina, mogu pronaći polovni udžbenici, knjige, nova i polovna odeća i obuća, školski pribor, sportska oprema… Sve ovo možete kupiti na Dečijoj pijaci po nekoliko puta manjoj ceni nego u prodavnicama.
  • Mališani prevazilaze prepreke u socijalizaciji– pored toga što će Vaša deca provesti nekoliko sati dalje od ekrana, na Dečijoj pijaci upoznaće mališane iz drugih škola i naselja.
  • Razvijamo preduzetnički duh uz ekološku svest – ekološki karakter Dečije pijace ogleda se u ponovnom korišnjenju stvari koje prodavcima više ne služe ili ne odgovaraju, a koje su i dalje u upotrebnom stanju.

Sve informacije o održavanju pijaca možete dobiti na fejsbuk stranicama Unija poslodavaca Srednjeg Banata i Dečija pijaca Zrenjanin. Osim Dečije pijace, u sklopu novogodišnjeg programa na Trgu slobode, posetioce očekuje veliki broj sadržaja za sve uzraste.

Dečija pijaca letnja 2

“Posetioci, od najstarijih do najmlađih, saglasni su da je “Dečija pijaca” jedan od najlepših kadrova iz Zrenjanina. Dečiji osmesi, dobro raspoloženje, šarene tezge i muzika, razlozi su zbog kojih težimo da ovakve događaje organizujemo nekoliko puta godišnje” – dodaju organizatorke, udruženje žena “Ženski biznis klub”, uz podršku Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, kompanije PerSu, u sklopu programa koji organizuju Grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.