Dečiji dispanzer se vraća na stari režim rada

Dečiji kovid centar prestao je sa radom 28.02.2022.god. zbog uočljivog pada broja Covid pozitivne dece.

0
7

Od 1. marta, dečiji dispanzer vraća se na stari režim rada, a deca mogu da se javljaju u školski ili predškolski dispanzer u zavisnosti od uzrasta, lekar ih pregleda i procenjuje treba li testiranje na Covid ili ne. Poželjno je da se roditelji prvo jave telefonom pre dolaska u slučaju da znaju da je dete bilo u kontaktu sa Covid pozitivnom osobom.

Preventiva predškolskog dispanzera radi redovno od 17. februara. Počelo je i zakazivanje predškolske dece za pregled za upis u I razred osnovne škole. Roditelji su obavešteni u saradnji sa predškolskom ustanovom da pozovu dispanzer i zakažu pregled kod svog izabranog pedijatra.

Od 3.03. školski dispanzer neće primati bolesnu decu zbog radova na električnoj mereži, već će se sva deca javljati u Predškolski dispanzer. Roditelji koji dolaze bez dece a potreban im je uput, opravdanje, bolovanje i sl. ići će na preventivu školskog dispanzera. Postoji mogućnost da tokom radova dođe do prekida telefonskih linija te molimo roditelje da se jave na sledeće telefonske brojeve za informacije: 064/827-9396 i 062/804-0365.

Planirano je da radovi budu okončani 13.03.2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here