Dečiji dispanzer se vraća na stari režim rada

Dečiji kovid centar prestao je sa radom 28.02.2022.god. zbog uočljivog pada broja Covid pozitivne dece.

Od 1. marta, dečiji dispanzer vraća se na stari režim rada, a deca mogu da se javljaju u školski ili predškolski dispanzer u zavisnosti od uzrasta, lekar ih pregleda i procenjuje treba li testiranje na Covid ili ne. Poželjno je da se roditelji prvo jave telefonom pre dolaska u slučaju da znaju da je dete bilo u kontaktu sa Covid pozitivnom osobom.

Preventiva predškolskog dispanzera radi redovno od 17. februara. Počelo je i zakazivanje predškolske dece za pregled za upis u I razred osnovne škole. Roditelji su obavešteni u saradnji sa predškolskom ustanovom da pozovu dispanzer i zakažu pregled kod svog izabranog pedijatra.

Od 3.03. školski dispanzer neće primati bolesnu decu zbog radova na električnoj mereži, već će se sva deca javljati u Predškolski dispanzer. Roditelji koji dolaze bez dece a potreban im je uput, opravdanje, bolovanje i sl. ići će na preventivu školskog dispanzera. Postoji mogućnost da tokom radova dođe do prekida telefonskih linija te molimo roditelje da se jave na sledeće telefonske brojeve za informacije: 064/827-9396 i 062/804-0365.

Planirano je da radovi budu okončani 13.03.2022.