Otvorene su prijave za Dečiju pijacu u sklopu festivala “Uskršnje jaje”

Sekcija za žensko preduzetništvo, pri Uniji poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, i ove godine organizuje Dečiju pijacu u sklopu festivala “Uskršnje jaje”.

Image by Jan Vašek from Pixabay

Kao i svaki put do sada, Dečija pijaca koja će se održati 15. aprila biće humanitarnog karaktera. Na ime “zakupa tezge”, svi prodavci doniraće po jedan svoj proizvod za zajedničku tezgu.

„Zanimljiv momenat u celoj priči je da su učesnici Dečije pijace, prilikom registracije na samom događaju, u obavezi da doniraju jedan proizvod za zajedničku tezgu. Novac prikupljen od prodatih proizvoda sa zajedničke tezge biće potrošen u humanitarne svrhe. Simbolika zajedničke tezge je da ljudi koji ulaze u svet preduzetništva moraju da izvrše registraciju firme, da plate poreze i takse. Poruka je, da bi dobio nešto, odnosno da bi zaradio, moraš i da se odrekneš nekih stvari. Sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je Dečija pijaca postala zapažena manifestacija kod sugrađana svih generacija, a jedna od omiljenih mališanima predškolskog i školskog uzrasta. I ovoga puta, kupce očekuje veliki broj dečijih rukotvorina, kao i očuvana garderoba, knjige i udžbenici za svačiji džep. Kao organizatorke, posebno smo ponosne što Dečija pijaca ruši stereotipe o tome da deca ne umeju da se zabavljaju i druže bez korišćenja tehnologije. Uistinu, nove generacije se brže zasite aktivnostima koje se ponavljaju, ali još uvek ništa ne može da zameni aktivnu igru i živu komunikaciju. Primarni cilj Dečije pijace jeste da deca, kroz igru, stiču radne navike i razvijaju veštine koje će im biti od značaja u daljem životu. Tu ne mislimo samo na komunikacione sposobnosti i tehničke veštine, već i na razvoj kreativnosti i razumevanje radnih procesa. Dečija pijaca prilika je da mališani osmisle svoje proizvode, naprave ih, predstave kupcima i uspešno prodaju“, objašnjavaju organizatorke.

Unija poslodavaca Zrenjanina i Sekcija za žensko preduzetništvo pozivaju sve sugrađane da posete Dečiju pijacu i doprinesu njenom daljem razvoju, kao i da obiđu šarene tezge naših mališana.

Festival se održava u subotu, 15. aprila na Trgu slobode, dok će tezge za Dečiju pijacu biti postavljene u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, nedaleko od zgrade Renesansa, a dečija pijaca trajaće od 11:00 do 13:00.

Kao i svakog prethodnog puta, prijave su obavezne i omogućene putem Google forme na OVOM LINKU.