Deo grada sutra bez vode 8 sati

U cilju unapređenja vodovodne infrastrukture u sredu 29. marta JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izvodiće radove na izgradnji dva merna mesta u MZ „Sava Kovačević“, zbog čega će doći do prekida vodosnabdevanja od 08:00 do 16:00.

U vremenu izvođenja radova bez vode će biti ulice u MZ „Sava Kovačević“, odnosno one koje pripadaju rejonu ulica Adi Endre – Radnoti Mikloša – Mostarska. Po završetku radova voda će biti puštena u mrežu i u narednih 30 minuta doći će do normalizacije vodosnabdevanja u delovima grada koji će biti bez vode.

Izgradnja 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži koji će biti pokriveni SKADA sistemom za daljinsko prikupljanje i prenos podataka, a za koje je sredstva obezbedila Republika Srbija, je prvi korak u unapređenju vodovodne infrastrukture u gradu. Cilj je da se formira telemetrijski sistem vodovodne mreže koji će stvoriti uslove da se merenjem količine protoka evidentiraju tehnički gubici vode u pojedinim zonama grada i na taj način planiraju dalje rekunstrukcije vodovodne mreže i preduzimaju određene radnje kako bi ti gubici bili eliminisani. Završetkom radova u MZ „Sava Kovačević“ biće izgrađena sva merna mesta i to pre roka koji je bio do kraja decembra 2023. godine.

Drugi korak jeste rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, odnosno najstarijeg dela iste, a sredstva za ove radove obezbeđena su od strane Grada, pokrajine i republike. U toku je realizacija Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, radovi su završeni u naselju Ruže Šulman i naselju Šumica, počeli su na Karađorđevom trgu, a u okviru ove faze planirana je do kraja ove godine zamena mreže i u naseljima Mala Amerika i Centar.