5.7 C
Zrenjanin
5.12.2023.
Naslovna stranicaVestiDomaćinstvo sa najviše gnezda lastavica dobija tonu kukuruza

Domaćinstvo sa najviše gnezda lastavica dobija tonu kukuruza

"Domaćinstvo koje su laste izabrale" , takmičnje koje organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, organizuje se peti put.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Svako dvorište, a posebno ona koja se nalaze u selu, u ovom periodu godine su puna gnezda lastavica. Upravo zahvaljujući štalama, okućnicama vrednih domaćina i domaćica koji se bave poljoprivredom na tradicionalan način, laste uspevaju da opstanu, hraneći se insektima na ovim mestima.

Kako bi podstakli očuvanje ove vrste ptičica iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije već petu godinu za redom organizuju takmičenje “Domaćinstvo koje su laste izabrale”.

Ukoliko se odlučite da prebrojite skrivena gnezda bićete u mogućnosti da možda baš vi osvojite tonu kukuruza ili nagradu za Srećno gnezdo – u pitanju je prijava koja će nasumično biti odabrana, bez obzira na prijavljen broj gnezda – ova nagrada podrazumeva vaučer od 12 hiljada dinara za kupovinu sadnica.

Prijave za ovo takmičenje su u toku, i to sve do 7. juna, u 23h. Prijavni formular možete pronaći na ovom linku, ali takođe svoju prijavu možete registrovati i putem broja telefona 062 15 69 665.

Rezultati takmičenja će biti objavljeni 13. juna na sajtu Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Sve dodatne informacije možte dobiti slanjem upita na imejl proleceuzivo@pticesrbije.rs.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
5.7 ° C
5.7 °
5.7 °
57 %
6.3kmh
51 %
Tue
6 °
Wed
6 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
5 °