26.7 C
Zrenjanin
25.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninDruštvena igra Black out delo je mladih gimnazijalaca

Društvena igra Black out delo je mladih gimnazijalaca

European Top 44 Airplay chart

Marija Daruši, Matija Gogić i Mateja Frank, učenici su Zrenjaninske gimnazije i deo su ekipe zbog koje je nastala društvena igra Black out. Mi smo ove mlade kreativce ugostili, a oni su podelili svoje iskustvo u razvijanju igre, inspiraciju koja ih je podstakla na stvaranje, kao i planove za buduće projekte. Naravno, odigrali smo i partiju Black out-a.

Ko čini Black out?

„Blackout tim čine Marija Daruši, Mateja Frank, Matija Gogić, Mihajlo Manigodić i Milica Danikov, pod mentorstvom profesora filozofije, Edija Darušija. Naši biznis mentori su Ivana Lazović i Zoran Karić.“

Kako je nastala društvena igra Black out?

„Black out“ je nastao u svrhe takmičenja iz preduzetništva učeničkih kompanija koje organizuju Dostignuća mladih u Srbiji. Kreirali smo ovu igru radi takmičenja. Tamo smo je prvi put predstavili i osvojili smo drugo mesto na regionalnom takmičenju. Na taj način smo se plasirali na nacionalno takmičenje koje će se održati 19. maja u Beogradu. Ovu igru smo kreirali zajedničkim snagama, a svako od nas je imao svoju modifikaciju i ulogu u kreiranju igre.“

Koja je osnovna svrha igre Blackout?

„Mladima kada se spomene edukacija uglavnom smatraju da je to nešto dosadno. Međutim, kada odigraju našu društvenu igru i kada vide da je na zabavan način osmišljeno svidi im se i žele ponovo da je igraju. Igra se fokusira na teme zavisnosti kod mladih, odnosno na psihoaktivne supstance, alkohol, kockanje i cigarete. Svi smo svedoci toga da su ove zavisnosti sve prisutnije među mladima. Zbog toga smo napravili društvenu igru koja na indirektan način ukazuje na štetne posledice“.

Da li da očekujemo Blackout 2.0 ?

„Možete da očekujete poboljšanu verziju igre svakako. Do sada su određeni samo prototipi, što se tiče pravila i kvaliteta. Sigurni smo da će vam se nova verzija svideti još više jer donosi male izmene koje će poboljšati iskustvo igranja“.

Blackout možete pronaći na sajtu klikom ovde ili na Instagram stranici blackout.zr.

Možda vas zanima i Arheolozi otkrili 4000 godina staru društvenu igru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
26.7 ° C
26.7 °
26.2 °
45 %
5.5kmh
82 %
Sub
24 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sre
25 °