28.8 C
Zrenjanin
22.09.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaDva koncerta Muzičke škole, povodom Dečije nedelje u Zrenjaninu

Dva koncerta Muzičke škole, povodom Dečije nedelje u Zrenjaninu

Koncerti će biti održani 4. i 11. oktobra.

European Top 44 Airplay chart

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za decu, održava se svake prve nedelje u oktobru. Za glavni cilj ima podsticanje učešća dece i mladih u društvenom životu, sa posebnim akcentom na poboljšanje njihovog položaja u društvu.

U okviru ove manifestacije, Muzička škola “Josif Marinković” organizovaće dva koncerta za decu predškolskog uzrasta u Kulturnom centru Zrenjanina.

Koncerti su planirani za 4. i 11. oktobar, a oba će početi u 9:30 časova.

Koncerte organizuje Tim za javnu i koncertnu delatnost muzičke škole, čiji je koordinator nastavnica violončela, Biljana Simić. Nastupi su osmišljeni tako da se deca bolje upoznaju sa muzičkim instrumentima i muzičkim svetom uopšte.

Prvi koncert, 4. oktobra, započeće duvački orkestar Muzičke škole, pod dirigentskom palicom Branislava Gagića, a za otvaranje drugog koncerta, 11. oktobra, predviđen je hor Muzičke škole, pod vođstvom dirigentkinje Senke Milisavljević.

Deca će imati priliku da čuju violinu, violončelo, klavir, trombon, gitaru, solo pevače i kamerne sastave, u izvođenju učenika i profesora. Za kraj oba koncerta najavljena je i tačka iznenađenja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
28.8 ° C
28.8 °
28.8 °
28 %
0.3kmh
51 %
Fri
28 °
Sat
32 °
Sun
21 °
Mon
27 °
Tue
30 °