Poslednja fotografija Džona Lenona i Joko Ono

Džon Lenon John Lennon

Specijalno izdanje Rolling Stone magazina posvećeno Džonu Lenonu objavljeno je 22. januara 1981. sa čuvenom fotografijom Ane Libovic na kojoj je goli Lenon u zagrljaju s potpuno odevenom Joko Ono. Ceo intervju sa Lenonovim sećanjima ipak neće videti svetlost dana sve do 2010. godine.

Prvi put su Džon i Joko zajedno krasili naslovnicu „Rolling Stone“ magazina u izdanju od 23. novembra 1968. godine povodom prve godišnjice časopisa. Kao i na omotu njihovog albuma „Two Virgins“, i na ovoj naslovnici su pozirali goli, uz citat iz Biblije: „I bili su oboje goli, čovek i njegova žena, i nisu se stideli.“ I ovu fotografiju je snimila Leibovitz.

Lenon je dao intervju magazinu kako bi promovisao svoj album „Double Fantasy“ iz 1980. godine, prvi put nakon 1975. Za naslovnu fotografiju, insistirao je da mu se pridruži Joko. Libovic je poslata u njihov stan u Dakota zgradi u Njujorku, gde im je pokazala skicu poziranja koje je imala na umu. Džon i Joko su pristali, on potpuno go, a ona u potpunosti odevena. Kada im je Libovic pokazala polaroid, Lenon je rekao da je uhvatila njihov odnos apsolutno tačno. Kasni te večeri, Lenon je upucan i ubijen ispred zgrade.

Kada je časopis izašao, u potpunosti je posvećen Lenonu. Naslovnica su činili samo fotografija i logo magazina.

Pročitajte još i obrada obradu stiže – BIlly Idol!