18.3 C
Zrenjanin
24.05.2024.
Naslovna stranicaEnergetski vaučeri za socijalno ugrožene - raspisan javni poziv

Energetski vaučeri za socijalno ugrožene – raspisan javni poziv

Prijava se podnosi Gradskoj upravi, odeljenju za društvene delatnosti odseku za društvenu brigu o deci socijalno uključivanje u kancelariji broj 8.

European Top 44 Airplay chart

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura objavio je Javni poziv za odabir korisnika energetskih subvencija za plaćanje dela energenata u ovoj godini. Ova mera namenjena je socijalno ugroženim domaćinstvima na području grada Zrenjanina.

Energetski vaučer je subvencija namenjena pokrivanju troškova električne energije, gasa i isporučene toplotne energije putem sistema daljinskog grejanja, a vrednost pojedinačnog vaučera iznosi 15.000 dinara.

Grad će sredstva za subvenciju za eneregete (struja, gas, daljinsko grejanje) isključivo prenositi snabdevačima navedenim u zahtevu korisnika, kome je Rešenjem gradonačelnika odobrena subvencija u obliku energetskog vaučera.

Pravo na energetske vaučere i učešće na Javnom pozivu ima podnosilac zahteva za domaćinstvo sa teritorije grada Zrenjanina, pod uslovom da ispunjava sledeće kriterijume:

1. Prebivalište u Zrenjaninu: Podnosilac zahteva mora imati prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina najmanje šest meseci pre podnošenja zahteva.

2. Prihod porodice: Ukupan mesečni prihod, umanjen za poreze i doprinose, po članu porodice u tri meseca pre podnošenja zahteva, ne sme preći iznos od 25.000 dinara.

3. Prethodna subvencija za ogrev: Podnosilac zahteva ne sme biti korisnik jednokratne novčane pomoći od strane Centra za socijalni rad Zrenjanina za nabavku ogreva tokom 2023. godine, niti ostvariti pravo na subvenciju za plaćanje računa za električnu ili toplotnu energiju iz sredstava grada Zrenjanina ili po drugom osnovu.

4. Izbor energenta: Ukoliko se koriste različiti energenti za grejanje, podnosilac zahteva može ostvariti pravo na subvenciju samo za jedan od njih, u skladu sa vrstom energenta određenom Javnim pozivom.

Obrazac prijave i prateća dokumentacija za Javni poziv su dostupni na zvaničnoj internet stranici grada Zrenjanina pod sekcijom „E-uprava“ – „Oglasi i konkursi“.

Prijava se podnosi Gradskoj upravi, odeljenju za društvene delatnosti odseku za društvenu brigu o deci socijalno uključivanje u kancelariji broj 8.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
18.3 ° C
19.5 °
18.3 °
79 %
2.9kmh
97 %
Pet
18 °
Sub
25 °
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
26 °