25.6 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaProjektiZR SportFudbalski klub "Naftagas" Elemir

Fudbalski klub „Naftagas“ Elemir

Fudbalski klub "Naftagas" Elemir je trenutno najbolje rangirani klub sa teritorije Zrenjanina. O aktivnostima i uspesima kluba, razgovarali smo sa sekretarom Milanom Miščevićem.

Fudbalski klub „Naftagas“ iz Elemira ima istoriju dugu više od jednog veka. Osnovan je 1921. godine, a trenutno se takmiči u Srpskoj ligi.

Koje selekicje postoje u klubu i kako se odvija trenažni proces?

U klubu trenutno postoji pet selekcija i to redom prvi tim, omladinci, kadeti, pioniri i petlići.

Treninzi se uglavnom održavaju na našem glavnom terenu na stadionu koji zovemo „Crveni dom“. Zbog potreba očuvanja glavnog terena raspolažemo i pomoćnim terenom kao i školskom salom u kojoj možemo po potrebi održavati treninge. Prvi tim raspolaže sa nekoliko edukovanih trenera koji vode računa o ekipi i svim aspektima treninga koji su potrebni. Dok mlađe kategorije uglavnom vodi jedan trener koji radi sa jednom kategorijom dece.

fk 02

Koje vrednosti ističete kao najvažnije?

U prvom planu su promocija sporta, fudbala pre svega. Kao i zdrav način života i sve pogodnosti koje donosi grupni sport, a benefita zaista ima dosta.

Na koji način motivišete nove članove da vam se priključe?

Nove članove pokušavamo da privučemo jasnim planom rada  i kvalitetnim uslovima za svakog pojedinca. Sreća je, takođe, što je naš sport globalno najpopularniji pa je lako prići novim članovima i zainteresovati ih za fudbal.

Zašto je dobro trenirati fudbal?

Fudbal je dobro trenirati pre svega zbog ličnog zdravlja i razvoja kod dece. Zatim tu je onaj važan deo da ste deo grupe, kolektiva i da naučite da funkcionišete u grupi. Zatim tu su poznanstva koja stičete, kao i potencijalna popularnost. Pored toga ima još dosta prednosti koje nosi sa sobom ovaj sport…

Kako se finansirate?

Finansiranje je važan deo svakog kluba, a najviše nam pomažu Grad Zrenjanin, MZ Elemir, Pokrajina, kao i svi ljudi koji vole i podržavaju ovaj klub kojima se ovim putem i zahvaljujemo.

Šta smatrate najvećim uspehom kluba?

Najveći uspesi kluba su definitivno trenutni rezultati koje postižemo, odnosno takmičenje u trećem rangu tj. srpskoj ligi grupa Vojvodina. Ponosni smo na broj selekcija koje trenutno imamo u klubu što znači da svako dete koje želi da trenira fudbal može to i da ostvari u svojoj kategoriji, pritom potpuno besplatno za sve članove. Takođe, trenutno smo najbolje rangirani klub sa teritorije područja Zrenjanina.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Grada Zrenjanina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...