Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiGrad uskoro subvencioniše kupovinu novih bicikala

Grad uskoro subvencioniše kupovinu novih bicikala

European Top 44 Airplay chart

Grad Zrenjanin formirao je komisiju koja je raspisala javni poziv za izbor privrednih subjekata u cilju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta.

Kako je početkom jula izjavio gradonačelnik Simo Salapura  Zrenjanin, kao i Novi Sad i Beograd planira da učestvuje u subvencionisanoj kupovini bicikala. Salapura je ocenio da naš grad poseduje široku mrežu staza za bicikle već tada najavio mogućnost da i Zrenjaninci dobiju subvencije za kupovinu novih bicikala.

Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno do milion dinara, sa PDV-om a građani mogu da računaju na subvenciju od 5.000 dinara, sa PDV-om, po jednom biciklu.

Image by OpenClipart-Vectors from Pixabay

Da bi se sve to realizovalo, potrebno je da se prvo nađu privredni subjekti kojima je prvenstvena delatnost trgovina sa biciklima, a da bi se prijavio, subjekt mora imati registrovanu firmu najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave i da ima sedište, poslovnu jedinicu ili ogranak na teritoriji grada. Rok za podnošenje prijava je ponedeljak, 23. avgust.

Kada se zaključi sporazum sa subjektima, onda će se raspisati javni poziv za građane, koji će biti u obavezi da prilikom prijavljivanja dostave predračun izdat od strane privrednih subjekata sa spiska. Ugovor o nabavci bicikla zaključuju Grad Zrenjanin, direktni korisnik i krajnji korisnik, posle zaključenja rešenja o finalnoj listi korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.3 °
55 %
2.4kmh
100 %
Sun
14 °
Mon
15 °
Tue
18 °
Wed
16 °
Thu
15 °