0.4 C
Zrenjanin
30.11.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninGrad sufinansira zamenu stolarije kao i zamenu kotlova na prirodni gas

Grad sufinansira zamenu stolarije kao i zamenu kotlova na prirodni gas

Konkurs je otvoren do 3. septembra

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima. Konkurs je važeći za sve građane sa teritorije grada i obuhvata zamene spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima. Takođe, u okviru konkursa, grad će sufinansirati i zamene kotlova na prirodni gas u kućama koje već poseduju sistem centralnog grejanja.

Uslov za prijavu na ovaj javni poziv jeste da ste pre svega građanin Zrenjanina, zatim da ste vlasnik kuće sa prebivalištem na istoj adresi, kao i da posedujete barem jedan od tri dokaza za vaš stambeni objekat- prepis lista nepokretnosti, upotrebnu dozvolu ili rešenje o ozakonjenju.

Za zamenu prozora i spoljnih vrata sa pratećim građevinskim radovima, grad može da učestvuje najviše 100.000 dinara sa PDV-om, po prijavi, odnosno do 50 % ukupne vrednosti radova po prijavi. Grad planira da izdvoji ukupno 12.500.000 dinara iz budžeta za ovu namenu.

Kad je reč o zameni kotlova, maksimalno učešće grada je do 70.000 dinara sa PDV-om po prijavi za kotlove na gas, iliti do 50 % ukupne vrednosti radova po prijavi.

Sve troškove koji prelaze navedene cifre, moraće da snose domaćinstva koja konkurišu. Drugim rečima, neće grad finansirati u celosti zamenu stolarije ili kotla za gas, već samo pruža „ruku podrške”. Svi uslovi i ograničenja navedeni su detaljno u samom javnom pozivu, koje možete pronaći na ovom linku. Konkurs je otvoren do 3. septembra.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
66 %
1.8kmh
0 %
Wed
0 °
Thu
11 °
Fri
21 °
Sat
18 °
Sun
4 °