Razno

Novi granični prelaz sa Rumunijom – potpisano je

Granični prelaz sa Rumunijom dobija novi zamah! Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je postignuti dogovor o tehničkom planu za izgradnju novog graničnog prelaza s Rumunijom.

Nakon niza sastanaka koje su organizovale relevantne institucije poput Granične policije, Uprave carina, Direkcije za imovinu, Veterinarske i fitosanitarne granične inspekcije, zajedno sa rumunskim partnerima, potpisan je tehnički plan 10. juna u Moravici. Ovaj plan postavlja temelje za izgradnju novog graničnog prelaza Vatin-Moravica, koji će biti integrisan u budući auto-put Beograd-Temišvar.

Sastanak je vođen od strane državnog sekretara Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, Mihajla Mišića, sa srpske strane, dok je Adrian Fogiš, državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture, predsedavao s rumunske strane.

Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske, izrazio je zabrinutost zbog velikog prometa na graničnom prelazu Reske (Horgoš 2) i izrazio nameru da se takve gužve izbegnu u budućnosti.

Pročitajte još i Od danas srpski tag uređaj funkcioniše i u Crnoj Gori.

granični prelaz sa rumunijom granični prelaz sa rumunijom

Povezani članci

Back to top button