Hrana i piće

I ajvar i med na Trgu slobode prvog vikenda u oktobru

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ održaće se i ove godine, 1. oktobra, na Trgu slobode. Sajam meda će početi istog dana, ali će med i drugi pčelinji proizvodi biti dostupni Zrenjanincima i u subotu, 2. oktobra.

Paprike
Food photo created by 8photo – www.freepik.com

Početak takmičenja u kuvanju ajvara zakazan je za 11h. Ko osvoji prvo mesto direktno će se plasirati za finalno takmičenje koje će se održati u Beogradu, dok će prvo troje osvojiti nagrade.

Učesnicima će biti obezbeđeno sve što im je potrebno za kuvanje ove specijalne salate – od drva, tegli, preko paprika, do svih potrebnih začlina. Takmičari samo trebaju da ponesu svoj pribor.

Ono što se malo razlikuje u odnosu na prethodne godine jeste da zajedno mogu da se takmiče ili članovi istog domaćinstva ili bliski prijatelji, a maksimalan broj osoba po ekipi je pet.

Pored takmičarskog programa svi prisutni će moći da prisustvuju i bogatom kulturno – umetničkom programu koji će upotpuniti tamburaši i nekoliko Kulturno – umetničkih društava.

Med
Photo by Danika Perkinson on Unsplash

Sajam meda će se održati 1. i 2. oktobra takođe na Trgu slobode, u periodu od 9h do 18h. Svi zainteresovani učesnici se mogu priajviti na broj 023 523 160. Posetioci će imati priliku da direktno od proizvođača dobiju zanimljive i korisne informacije, ali i da kupe med i ostale pčelinje proizvode po sajamskim cenama.

Organizator sajma je Turistička organizacija grada Zrenjanina uz pokroviteljstvo grada Zrenjanina, dok je u organizaciju manifestacije „Izađi mi na teglu“ uključena i asocijacija Bašta mašta.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Back to top button