17.8 C
Zrenjanin
20.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotHrana i pićeI dalje imate kuvana jaja od Uskra? Iskoristite ih na sledeća 3...

I dalje imate kuvana jaja od Uskra? Iskoristite ih na sledeća 3 načina:

European Top 44 Airplay chart

Nakon uskršnjih praznika, često se nađemo sa viškom kuvanih jaja. I dok se možda osećate izazvano pitanjem kako ih iskoristiti, istina je da su kuvana jaja sastojak koji se može koristiti u raznim jelima. Bez obzira da li ste ih ostavili od Uskrsa ili ste ih skuvali s namerom da ih koristite kasnije, ovde ćemo istražiti nekoliko načina kako da ih potrošite.

Kuvana jaja su jedan od glavnih sastojaka ruske salate

Da biste napravili savršenu rusku salatu nije vam potrebno mnogo, samo:

  • 200 g šunke
  • 6 kuvanih jaja
  • 400 g mešavine za rusku salatu
  • 400 g majoneza
  • 6 kiselih krastavčića
  • so

Da li uopšte treba govoriti o pripremi? Skuvajte mešavinu, ocedite i ostavite da se ohladi. Za to vreme iseckajte preostale sastojke, pomešajte sa mešavinom i to je to. A znate li kako se od Belgijanca stiglo do ruske salate i koliko dugo ruska salata može da stoji?

kuvana jaja

Salata od jaja i piletine

Lako se pravi, a još lakše jede! Recept nađite ovde.

Punjeni krompir

Višak jaja možete iskoristiti tako što ćete nafilovati namirnicu koju takođe vrlo često imamo u velikim količinama. Zapečeni krompir je odličan kao samostalan obrok ili kao prilog uz meso ili salatu. Uživajte u pripremi!

Sastojci:

  • 6-8 srednje velikih krompira
  • 6 kuvanih jaja
  • crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So
  • Biber
  • Listovi peršuna za dekoraciju
krompir

Uputstvo:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Operite krompire, skuvajte ih, a zatim ih isecite na polovine. Pažljivo izdubite unutrašnjost svake polovine krompira, ostavljajući tanki sloj krompira duž ivica.

U posudi pomešajte izdubljene delove krompira sa sitno iseckanim crvenim lukom, belim lukom, kuvanim jajima isečenim na sitne kockice, i dodajte malo maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu.

Napunite svaku polovinu krompira smesom. Stavite punjene krompire u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta ili dok krompir ne postane mekan i zapečen. Nakon toga ih možete posuti peršunom i spremni su za jelo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
17.8 ° C
17.8 °
16.7 °
96 %
2.8kmh
100 %
Pon
21 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
22 °
Pet
25 °