Zrenjaninski IKT klaster organizuje IT info dan za maturante

S obzirom da se bliži kraj školske godine, Zrenjaninski IKT klaster uz podršku kompanije DDOR osiguranje organizuje IT info day – događaj namenjen maturantima IT odeljenja u zrenjaninskim srednjim školama i drugim zainteresovanim srednjoškolcima.

Organizacijom događaja ove vrste, Zrenjaninski IKT klaster teži da predstavi srednjoškolcima mogućnosti za nastavak školovanja na studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija, zatim da predstavi atraktivna zanimanja u IT sektoru, kao i sam rad u IT kompanijama i njihovo funkcionisanje.

Događaj će se održati prema sledećem rasporedu:
13:00 – 13:20 – Predstavljanje studijskih programa Tehničkog fakulteta ”Mihajlo
Pupin”, predstavljanje studijskih programa Visoke tehničke škole strukovnih studija
13:20 – 13:50 – Vega IT sa prezentacijom ”Kako izgleda rad u IT kompaniji?”
13:50 – 14:10 – Pauza
14:10 – 15:10 – Panel diskusija ”Razlike i sličnosti između radnih pozicija u IT sektoru

Učesnici panela:
● Mihajlo Radmilović, Front-End Developer i Development Lead u Vega IT
● Milica Knežević, Test Developer Medior, Levi9
● Nikola Pena, Angular Developer (FE), Consulteer

Pandemija, hibridni model školovanja i ograničeno ketanje, ostavili su negativne efekte na život mladih u celosti. Profesionalno, mladi su ostali uskraćeni za sticanje praktičnih znanja i uvid u funkcionisanje radnih zajednica. Organizovanjem IT info day-a težimo da delom nadomestimo aktivnosti koje nije bilo moguće sprovesti u prethodnom periodu, kao i da umanjimo strah od nepoznatog kod mladih na raskršću između nastavka školovanja i započinjanja profesionalne karijere.