In too deep – Genesis

In too deep – naslov koji će mnogo bolje prihvatiti američka publika, nego zemljaci Fila Kolinsa i njegovog Genesis sastava, nalazi se na veoma uspešnom albumu „Invisible touch“.

Pesma govori o muškarcu koji misli da je pronašao večnu ljubav, ali se to vremenom izjalovilo. Želi da popravi vezu, ali ne može, jer je isuviše zaglibio u nju. Ovo je, za razliku od mnogih drugih, pesma u čijem nastanku je učestvovao ceo bend, mada tekst pripada isključivo Filu Kolinsu, koji je napisao već nekoliko srceparajućih numera. Potpomognut sopstvenim razvodom 1980. godine, skoro sve numere su lične prirode, mada je ova izašla kada je Kolins već bio u drugom braku.

Naslov će postati i deo saundtreka za film „Mona Lisa“ u kojem su glavni likovi jedna prostituka i bivši robijaš. Zašto baš ovakva pesma za ovakvav film? Razlog leži u tome što je filmski studio želeo neku savremenu numeru, pa su izabrali ovu bez nekog dubljeg razmišljanja, što se nimalo nije dopalo producentima, pa su je nekako ugurali na silu preko montaže raznih kadrova iz filma.

Neki će se ipak bolje sećati dela u filmu „Američki psiho„, gde ubica Patrik Bejtmen (Kristijan Bejl), pušta ovu pesmu dvema uskoro-preminulim prostitutkama u njegovom stanu, govoreći im: „In too deep“ je jedna od najdirljivijih pesama iz 80-ih, o monogamiji i posvećenosti u vezi. Pesma stvarno oraspoložuje. Tekst je pozitivan i afirmativan kao ni jedan drugi u rok muzici.“

Zanimljivo, bend će ovu numeru izvesti uživo samo jednom, na turneji Invisible touch 1986-87, i snimak sa tog nastupa naći će se na albumu „The Shorts“ iz 1992.

Pročitajte još i još uvek najprodavaniji album svih vremena!