15.2 C
Zrenjanin
29.05.2023.

Inovativne vizije 09

U toku dvočasovnih emisija koje emitujemo u okviru projekta Inovativne vizije i (radio e)misije, pratimo aktivnosti državnih institucija, privatnih fondova i kompanija i informišemo potencijalne inovatore o svim javnim pozivima koji su raspisani, a pružaju im mogućnost da plasiraju svoje inovacije na tržište, ili steknu nova znanja koja će im omogućiti da lakše i bolje realizuju svoje inovacije.

Ovo izdanje emisije donelo je podsećanje na javni poziv Fonda za inovacionu delatnost koji je završen i na kalendar aktivnosti Fonda, a u vezi sa onim aplikantima koji su ispunili sve kriterijume.

Takođe, bilo je podsećanja na Javni poziv Ministarstva za zaštitu životne sredine i Globalnog fonda za životnu sredinu, a koji se odnosi na inovacije u oblasti cirkularne ekonomije.

Bavili smo se i aktivnostima TS Ventures fonda, prvog korporativnog fonda koji ulaže u startape.

Drugi sat emisije posvećen je razgovoru sa Vladimirom Krsmanovićem, inovatorom iz Novog Sada. Njegova inovacija pod nazivom “Lara”, namenjena je rešavanju problema u pomorstvu, konkretno slučajeva kada neko od članova posade padne sa plovila u vodu.

Sadržaj kompletne emisije poslušajte ovde:

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...