Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
21.06.2024.
Uradi sam - katalog

Inovativne vizije 14

Mogućnosti za razvoj inovacije, za plasman inovativnih proizvoda i usluga na tržište, zatim mogućnosti da se dođe do sredstava za razvoj inovacije, kao i aktivnosti relevantnih institucija, fondova i kompanija koji pružaju podršku inovatorima, sve su to informacije koje prikupljamo i prezentujemo u dvočasovnim emisijama koje emitujemo u okviru projekta Inovativne vizije i (radio e)misije.

Ovo izdanje emisije sadrži informacije o provm bootcampu koji održava Pilot superklaster u oblasti medicinskih i biotehnologija pod nazivom Laboratorija zdravstvenih tehnologija. Bootcamp nosi naziv Kapsula 2030.

Takođe, detaljno smo informisali slušaoce o fazama programa Raising Starts, čiji je Javni poziv otvoren do kraja decembra. U pitanju je program koji startapima u ranoj fazi razvoja pruža stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

Marija Gnjatović, doktorka biotehničkih nauka, čiji je tim razvio test koji je namenjen detekciji antitela specifičnih prema parazitu trihinela kod ljudi i kod životinja. To što je ovaj test univerzalan je bilo inovativno.

Razgovor o ovoj inovaciji iz 2019. godine poslušajte ovde:

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...