Uradi sam - katalog
25 C
Zrenjanin
20.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaIsidorina s(c)ena - muzički paviljon posvećen Isidori Žebeljan

Isidorina s(c)ena – muzički paviljon posvećen Isidori Žebeljan

Nakon odlaganja zbog dana žalosti, događaj je dobio novi datum.

European Top 44 Airplay chart

U nedelju, 22. oktobra u 12h u Perlezu u Kulturnoj stanici Baštinar održaće se muzički paviljon Isidorina s(c)ena u čast srpske kompozitorke Isidore Žebeljan.

Isidora Žebeljan rođena je u Beogradu 27. septembra 1967. Bila je istaknuta srpska kompozitorka, univerzitetski profesor i akademik. Isidorine kompozicije obuhvataju širok spektar žanrova muzike i odlikuje ih njen prepoznatljiv lični stil. Njena muzika uživa međunarodno priznanje, što potvrđuje niz nagrada koje je osvojila za različita kompozitorska dela.

O Isidori će govoriti autor paviljona, Zoran Stojačić, Mirjana Bobić Mojsilović, književnica i slikarka, pijanista Nenad Stojačić i dr Borislav Čičovački, muzičar i književnik.

U okviru programa će se izvoditi Isidorine kompozicije. U muzičkom delu programa nastupaće Aneta Ilić – sopran, Gorana Ćurgus – harfa, Nikola Stojković – klavir i Borislav Čičovački – oboa.

Neke od kompozicija koje će se izvoditi su: Dopler, Škola za žene, Čudo u Šarganu, Felisija, Marijina pesma…

O Baštinaru

Društvo Baštinar iz Perleza, predano sledeći svoju misiju očuvanja, promocije i zaštite kulturnog nasleđa u jednoj maloj sredini, preuzelo je brigu nad objektom Starog mašinskog Mlina, prepoznajući njegovu neponovljivu istorijsku vrednost. S obzirom na to da stari mlin više ne ispunjava svoju prvobitnu funkciju,objekat je pretvoren u savremeni i održiv multifunkcionalni kulturni prostor.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
25 ° C
27.8 °
25 °
59 %
3.4kmh
8 %
Čet
25 °
Pet
37 °
Sub
35 °
Ned
32 °
Pon
31 °