17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaRaznoIzložba "Diary of Suffering" u galeriji ALUZ

Izložba „Diary of Suffering“ u galeriji ALUZ

European Top 44 Airplay chart

Izložba „Diary of Suffering“ Marine Bojanić, umetnice iz Zrenjanina, svečano će biti otvarena u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ). Otvaranje je zakazano za petak, 8. marta, u 19h. Izložba će trajati do 21. marta, a radno vreme galerije će biti od 20h do 22h (od 11. do 15. marta) i od 18h do 21 h(od 18. do 21. marta).

Marina Bojanić, rođena 1996. godine u Zrenjaninu, svoj umetnički put započela je nakon završene srednje ekonomske škole. Nakon toga, diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na Studijskom programu Likovne umetnosti, modulu Slikarstvo, 2022. Godine. Tokom svoje karijere, realizovala je pet samostalnih izložbi i učestvovala na više od deset kolektivnih izložbi i sedam umetničkih kolonija. Takođe, od 2019. godine je članica Rotari Kluba. Master studije je upisala 2022. godine kod mentorke prof. Biljane Jevtić i diplomirala 2023. godine. Postala je članica asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina ALUZ od 2023. godine.

Izložba „Diary of Suffering“ Marina Bojanić predstavlja duboki emotivni prikaz njenog ličnog iskustva kroz slikarstvo. Inspiraciju crpi iz stihova, muzike, kao i sopstvenih dubokih emotivnih doživljaja. Kroz figuralnu apstrakciju, Bojanić prenosi poruku o proživljenoj drami, strahu, ali istovremeno o snazi, borbi i nadanja. Njen likovni izraz povezan je sa Fridom Kalom, ali takođe ima sopstveni autentični pečat, koji posmatrača vodi na intimno putovanje kroz umetnički lavirint.

Ana Stanar, istoričarka umetnosti, možda bi ovo drugačije opisala kao putovanje kroz introspektivni svet umetnice, koji nas podseća na izazove, strahove i nadanja koja su univerzalna ljudska iskustva. Bojanićeva uspeva da prenese ove kompleksne emocije kroz svoje slike, ostavljajući posmatrača da se zapita i da se dublje zamisli nad sopstvenim iskustvima i percepcijama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °