20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaIzložba "Portret" u galeriji ALUZ

Izložba „Portret“ u galeriji ALUZ

European Top 44 Airplay chart

Izložba „Portret“ Srđana Simića svečano će biti otvorena u petak 9. februara u 19h u Galeriji ALUZ. Srđan Simić, rođen 22. jula 1984. u Zrenjaninu, diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2009. godine. Njegovo umetničko delo karakterišu raznovrsne likovne tehnike, kako tradicionalne (poput uljanih boja i olovaka), tako i moderne (kao što su grafička štampa i uređivanje videa).

Izložba „Portret“ fokusira se na portrete rađene tehnikom ulje na platnu u formatu 130x100cm. Ovi portreti, kako autor objašnjava, predstavljaju jednu rastavljenost ka celini, koristeći se tehnikom Tašizma i idejom Pareidolije. Pareidolija se definiše kao spontano stvaranje osećaja da nešto što je stvoreno ima celinu. Ova tehnika stvara sugestiju portreta kroz rastavljene poteze boje, što dodatno naglašava viziju temelja za emotivno doživljavanje dela putem ideje toplih i hladnih kontrasta.

Srđan Simić takođe je aktivan učešćem na kolektivnim izložbama, likovnim kolonijama i radionicama širom Srbije, kao i kroz samostalne izložbe poput „Portret dede“ u Galeriji ALUZ u Zrenjaninu prethodne godine. Osim slikarstva, bavi se i drugim aktivnostima kao što su čitanje stripova, vožnja bicikla, plivanje, košarka, trčanje i snowboard.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °