17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaIzložba „Predeli lica“ u Galeriji ALUZ

Izložba „Predeli lica“ u Galeriji ALUZ

European Top 44 Airplay chart

U petak, 12. januara, Galerija asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ) biće domaćin svečanog otvaranja izložbe „Predeli lica“. Izložba predstavlja rad likovne umetnice Rajne Krulj. Svečanost počinje u 20h, a mesto okupljanja je u zgradi Narodnog muzeja, sa ulazom sa Trga slobode. Izložba će biti otvorena za posetioce do 25. januara, a radno vreme galerije biće od 16h do 18h radnim danima, subotom od 11h do 13h.

Rajna Krulj, rođena 1961. u Zrenjaninu, predstavlja umetnicu sa raznolikim interesovanjima i izuzetnim stvaralačkim opusom. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a njen umetnički put obuhvata slikarstvo, performanse, eksperimentalni film i poeziju. Kroz svoje izložbe i radove, istražuje susrete lica i krajolika, ističući njihovu međusobnu povezanost.

U svojoj dugogodišnjoj umetničkoj karijeri, Rajna Krulj je izlagala samostalno i kolektivno, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Njeni radovi, koji se nalaze u privatnim kolekcijama i javnim ustanovama, odražavaju duboko promišljanje o ljudskom licu, njegovoj prisutnosti i ljubavi kao suštinskom elementu života.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °