17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaIzložba „Retrospektiva Milice Bjelanović“ u Narodnom muzeju

Izložba „Retrospektiva Milice Bjelanović“ u Narodnom muzeju

European Top 44 Airplay chart

„Retrospektiva Milice Bjelanović“ je izložba pomenute umetnice koja će se otvoriti u svečanom salonu Narodnog muzeja Zrenjanina u ponedeljak, 18. decembra u 19h. Otvaranje će biti obogaćeno muzičkim programom uz nastup Jelene Popržan na violi.

Milica Bjelanović je rođena u Zrenjaninu 1960. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je studirala poslediplomske studije. Na umetničkoj sceni je prisutna skoro 40 godina, a još kao student je počela da izlaže. Milica Bjelanović je, već u vreme studentskih dana, odabrala i ostala dosledna odluci da razvija svoje stvaralaštvo kroz različite medije. Pre svega kroz grafiku, a potom i crtež i kolaž, povremeno se otiskujući i u slikarstvo. Iako se njeni radovi mogu klasifikovati u pet većih tematskih celina koje deluju autonomno, unutar Milicinog stvaralaštva prepoznaje se jedna dosledna nit. To je kontinuirana želja za istraživanjem, pre svega unutar grafičkog medija. Tako je i u odnosima likovnih elemenata, i u samim temama.

Svoja dela je predstavila na preko 150 grupnih izložbi kako u zemlji tako i širom sveta. To uključue Japan, Španiju, Poljsku, Švedsku, Ujedinjene Arapske Emirate, Francusku, Mađarsku, Severnu Makedoniju i Tajvan. Učestvovala je u radu više od 30 likovnih kolonija, kako u zemlji tako i van njenih granica. Bila je dobitnica brojnih nagrada, ajena dela su deo kolekcija širom sveta. Milica Bjelanović živi i stvara u Zrenjaninu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °